Give skal have sin egen festival/event med kartoflen som omdrejningspunkt. Idéprojektet understøtter byvisionens indsats om ”at satse på specialbutikker og lave lokale stjerneoplevelser”.

Idéen

Give Handel og andre organisationer samt museet kan brande sig med Kartoflen. Kartoflen er en del af den lokale historie, hedens og byens historie, fødevareindustrien etc. Den har en fantastisk historie, der er tegnefilm, der er et aktivitetstema i den for børnefamilier samt et mad og kagetema.

 

Alle dagligvarebutikker og madsteder mv. kan være med, der kan være torvedage med kartoflen (og meget mere) – hvor de mange forskellige sorter kan være repræsenteret. Man kan ude foran en butik eller på torvet være med til at koge og smage på de forskellige kartofler. Man kan være med til at lave mad eller kager med kartofler.

Min inspiration til forslaget er Ebeltoft som Æblebyen – hvert år i efterårsferien er der Æbelfestival. Folk kommer efterhånden lang vejs fra for at opleve æbelfestivalen. Æbler er centralt i deres program, men der er både gøgl, teater, gode tilbud og masser af aktiviteter. De er ikke rigide på, at alt skal handle om æbler, så enhver bidrager med det enhver kan, men der er selvfølgelig masser af æbler. Tilsvarende kunne vi bruge kartoflen, kartoffelferien, som udgangspunkt for at lave en god festivaluge i Give med torvedage og aktiviteter, den skal være der år efter år.

 

I Ebeltoft er temaet bygget op over mange år, men man kunne jo starte med det, man kan. Det kan fra starten binde byens handel og nogle virksomheder sammen og byen sammen med museet. GEM vil bl.a. få kartoflen som et af flere temaer i de kommende udstillinger, som dog ikke er færdige før i 2023-24. Men vi begynder at køre temaet ind her fra i sommer. Herefter kan det udbygges år for år med historier, aktiviteter, mad og kager.

 

Der er koordineringsopgaver i det. Men hvis man starter med det, vi hver især kan byde ind med i egen butik, kommer vi langt. Senere kan man lave en forening, der står for det.

 

Budget

75.000 kr. til annoncering og praktisk klargøring

 

Tovholder

Hanne Thomsen, Give Egnens Museum

 

Hvornår og hvordan skal idéen gennemføres?

Udvikling 2. halvår 2021 og 1. halvår 2022. Event i oktober 2022

Sidst opdateret: