Grønne hyggelige oaser i midtbyen

Idéen

Idéen er at skabe liv og hygge i bymidten med grønne oaser. Det skal være hyggeligt og rart, at tage familien med på bytur i Give, der skal være nogle små oaser med bænke, hvor man kan hygge, slappe af, og hvor man kan sidde og nyde bylivet, spise is, sandwich eller lign. mens der handles. 

Det skal være en rar oplevelse, for hele familien, at komme ned i bymidten, derfor er der også brug for steder man kan sætte sig. Jeg forestiller mig, at det skal være flere steder rundt i bymidten, og vedlægger foto, af mulige steder. Jeg foreslår, at man involverer lokale tømre til at bygge det, derudover kunne man involvere Give havekreds til forslag til velegnet beplantning ”i bænkenes ender”, man kunne involvere vores lokale spejdere til at få fat i træstubbe og lave et arrangement med dem et sted i byen. 

 

Forslag til steder i Give midtby, hvor man kunne placere diverse bænke og skabe miljø og hygge:

På Torvet kunne der sagtens findes plads til bænke uden det ville gå ud over den fysiske plads. Dejligt for kunder i byen, at de kan sætte sig lige i centrum og slappe af  

I Vestergade er et lille torv. Det er privatejet, men der er mulighed.

For enden af Vestergade er et lille grønt område, der kan bruges.

Ved Nordeabygningen i Jernbanegade kunne også være mulighed. Det er privat område, men vi er overbeviste om, at man kan få lov at sætte noget der.

Man kan også sagtens sætte bænke langs Østergade og Vestergade og ned af Jernbanegade. 

 

Budget

Ansøgt 40.000 kr. Det vurderes at være for lidt ift. materialer og udførsel. Budget er hævet til 75.000 kr.

 

Tovholder

Mette Laursen og Margit Baunsgaard

 

Hvornår og hvordan skal idéen gennemføres?

I 2. halvår 2021 kontaktes lokale virksomheder og foreninger f.eks. havekreds ift. et samarbejde. Derefter sættes projekt i gang.

Billeder af grønne hyggelige oaser
Eksempler på grønne hyggelige oaser
Sidst opdateret: