Drømmen er at skabe et levende torv, der er hele Gives mødested. Idéprojektet understøtter byvisionens indsats om at styrke den gode og grønne atmosfære i midtbyen.

Idéen

Jeg tænker torvet kunne være et perfekt sted at fokusere på, for at vi i Give får et fælles uderum der indbyder til leg, hyggelige stunder med mad og drikke, fælles arrangementer såvel sommer som vinter.

For at ovenstående kan realiseres mener jeg at torvet skal spærres helt af for gennemkørsel, så der kan laves nogle grønne oaser hvor der kan skabes et udendørs cafemiljø, som såvel Diagonalkroen og nytilkomne cafeer, kaffebar etc. kan gøre brug af.

Ovenstående skal være rammen om et fælles midtpunkt i byen, hvor der er plads til leg og hygge, ung som ældre. Indretningen på torvet skal også kunne indbyde til større arrangementer, så der f.eks. kan sættes en storskærm op til visning af højdepunkter, såsom Tour de France, EM i fodbold m.m. eller laves torvemarked med lokale specialiteter, julemarked med små boder, juletræ og lyskæder der hænger på kryds og tværs i luften for at skabe hygge-stemning i den mørke tid - Mulighederne er mange, hvis det rette 'lukkede' område skabes.

 

Budget

Jeg tænker mit forslag om Gives fælles mødested, er et åbent forslag, der vil kunne tilpasses efter et givent budget. Budgetforslag til grønne oaser: 75.000 kr.

 

Tovholder

Susanne Lykke Søgaard Nielsen

 

Hvornår og hvordan skal idéen gennemføres?

Udvikling i 2. halvår 2021. udførsel i 1. halvår 2022.

Idéprojektet skal udføres i samarbejde med Vejle Kommune.

Torvet collage med eksempler på torve elementer
Collage med ideer til kunsttorv
Sidst opdateret: