Hvem kan deltage? Hvor kommer projekterne fra? Hvem vælger projekterne? Hvorfor er det vigtigt at bakke op?

Hvem må stemme?

Alle borgere over 12 år der bor i byvisionens området, må deltage i afstemningen. Området er Børkop 7080 og de dele af Vejle Kommune, som har postnummer 7000 Fredericia. Er byvisionsafgrænsningen og postnummer ikke overlappende, er det nok at være omfattet af én af muligheder.

 

Hvordan stemmer man?

Man går ind på hjemmesiden www.vejle.dk/naturbyen og vælger ”Bak op om projekter til realisering af Naturbyen”. Herefter får præsenteret de fem projekter og kan krydse den eller de projekter af man giver opbakning til. Desuden kan man læse mere om hvert projekter og se reglerne for afstemningen. 

 

Hvordan sikrer vi en fair afstemning?

For at kunne stemme skal man opgive sin hjemadresse og desuden acceptere, at man kun må stemme én gang. Systemet er sat op, så man kun kan stemme én gang fra en IP adresse. Man kan altså ikke stemme flere gange fra fx samme telefon. En person fra kommunen gennemgår og tæller stemmerne sammen med en repræsentant for et lokalråd. Resultatet af afstemningen offentliggøres her på siden.

 

Hvem har valgt projekterne ud?

En række borgere med stort gå-på-mod præsenterede deres projekter til realisering af Naturbyen i en såkaldt ”Løvens hule” 20. maj og 1. juni 2021, hvor alle kunne være med. Se nærmere under de enkelte projektbeskrivelser. Her blev fem ud af syv projekter indstillet til afstemning blandt borgerne. Idéen med Løvens hule er udviklet af repræsentanter for de fem lokalråd i Naturbyen, Erhvervsforeningen og en repræsentant for Vejle Kommune. Hensigten var at forenkle ansøgningsproceduren. De syv repræsentanter valgte efter præsentationen fem projekter ud af syv, som de vurderede ville styrke naturbyen, på baggrund af de kriterier der gjaldt for Naturbyen og Løvens hule, herunder vurderede de budgetternes størrelse og indstillede projekterne og et budget.

 

Hvorfor er det vigtigt at bakke op?

Afstemningen er en vejledning til Teknisk Udvalg i Vejle Kommune. Udvalget ønsker at vide om der er bred folkelig opbakning til Naturbyen og til de projekter aktive borgere foreslår til realisering for 500.000 kr. Udvalget vil kigge på samlet antal stemmer og på opbakningen fra hele fællesskabet i Naturbyen (alle fem lokalområder). Teknisk Udvalg har mulighed for at revurderer støtten til projekterne. Din stemme er med til at vise, at Naturbyen er vigtig for borgerne og at kommunen bør investere i den.

 

Hvem var de syv i Løvens hule?

Andkær borgerforening: Jette Hilger

Brejning lokalråd: Per Henriksen

Børkop lokalråd: Bjarne Andersen

Gårslev lokalråd: Brian Mortensen

Smidstrup lokalråd: Susanne Jensen

Erhvervsforeningen: Pernille Nielsen, formand

Vejle Kommune: Peter Sepstrup, Projektudvikler, Teknik & Miljø

 

Sidst opdateret: