I Gårslev er vi så heldige at have et gammelt transformertårn stående på en meget central placering, nemlig lige midt på Skolebakken, med udsigt til skønne, grønne marker og tæt ved flere af Gårslevs kernesamlingssteder, som skolen og hallen.

I 2020, blev Foreningen Gårslev Transformertårn dannet, og pr juni 2021, får vi fuld råderet over tårnet og græsarealet ved siden af og rundt om tårnet. Foreningens formål er bl.a. "at benytte Gårslev Transformertårn til kunstneriske og kulturelle aktiviteter, til gavn og glæde for borgerne i Gårslev sogn og besøgende", og derfor søger vi midler til etablering af en madpakkeplads, i form af en træterrasse med bord-bænkesæt og skraldespand.

Madpakkepladsen skal gerne komme alle borgere til gode. Det være sig cykelklubben der er på tur, børnehavegruppen der på deres gåtur mangler et sted at hvile de små ben, pensionisterne der trænger til en kaffepause, turisterne der følger Margueritruten på cykel eller i bil, og trænger til en ispause - eller børnefamilien fra Børkop, der spiser madpakker i Gårslev på cykelturen til stranden.

Rundt om terrassen og tårnet vil vi plante vilde blomster, der skal øge biodiversiteten i området. Planche eller brochure ved tårnet / inde i tårnet, kan fortælle om blomsternes gavnlige effekt for bl.a. insektlivet omkring tårnet.

Foran madpakkepladsen, vil vi stille et skilt op, der viser retning og afstand til seværdigheder/steder i lokalområdet, samt retning og afstand til andre Naturby-attraktioner - se eksempel på billedet.

 

Budget

Ansøgt: 30.000 kr.

Indstillet fra løvens hule: 30.000 kr.

 

Tovholder

Vian Hviid, Foreningen Gårslev Transformatortårn og venner

 

Hvornår og hvordan skal idéen gennemføres?

Efteråret 2021. Arbejdet gennemføres som selvbyg af bestyrelsen for Foreningen Gårslev Transformertårn og venner.

Sidst opdateret: