Er du nysgerrig efter at lære mere om dit lokalområde? Hvad er historien bag en markant bygning eller et område? Hvor fører stier hen og hvorfor? Oftest forbliver disse spørgsmål ubesvarede, da informationen ikke er tilstede lige der hvor du efterspørger den.

Derfor foreslås det at oprette et system der giver oplysninger lokalt lige der hvor historien findes og straks når du efterspørger den.

Systemet skal udbrede lokalhistorie og oplysninger til glæde for lokalbefolkningen, tilflyttere, gæster og turister som er nysgerrige på det område de befinder sig i. Systemet skal også vække nysgerrighed og inspirere til at komme ud i Naturbyen på vandre- og cykelture. Opdyrkning af en fælles historie er med til at øge fællesskabsfølelsen og det at være en del af Naturbyen

 

Budget

Ansøgt: 30.000 kr. 

Indstillet fra løvens hule: 30.000 kr.

 

Tovholder

Søren C. Steensen, Gårslev Lokalråd

 

Hvornår og hvordan skal idéen gennemføres?

Det forventes, at der bliver tildelt budget i september 2021. Herefter skal der etableres et IT set-up til at understøtte struktur samt distribution af lokalhistorie. Efterfølgende skal de første historier oprettes, og QR-koder opstilles ved de udvalgte lokationer. Det følges af markedsføring hvor der gøres opmærksom på de nye tiltag. Fremover skal der udbygges med flere lokationer som får fortalt deres historier.

 

Bemærkninger

Systemet består af to elementer; IT-system og historieskrivning. For at et lokalområde får glæde af systemet fordrer det, at der er lokale kræfter som vil skrive og oprette historier.

Sidst opdateret: