Efter en borgerproces fra januar 2020 til september 2020 blev byvision for Jelling vedtaget i byrådet november 2020.

Hvorfor er byvisionen vigtig for mig?

Byvisionen er en fælles retning for alle, der vil være med til at udvikle Jelling. Den vil gøre det lettere at sætte projekter og ideer i søen og at søge midler til nye tiltag. Vi ved hvilken retning, vi gerne vil i og kan bruge det, hvad enten vi står med en festival, et skraldeprojekt eller bygger nye veje. Du ved at hele byen og kommunen bakker op om den fælles retning og at der er mange andre, der vil det samme som dig.

Det er nu op til borgere, udviklingsråd, erhvervsliv og byråd at sætter handling bag og flytte byen i samme retning. Kig på byvisionens idéer til initiativer og bliv inspireret eller find en partner til dit projekt og din idé.

Der er ikke øremærkede midler til byvisionen. Dem finder vi til de enkelte projekter gennem gode ideer, ansøgninger og hårdt arbejde.

Byvisionen lever kun, hvis den bliver brugt og drøftet. Bliv ved med at sætte Vilde Jelling til diskussion. Hvad betyder det? Hvad kan vi gøre? Hvor skal det føre os hen? Opgaven er din og min.

Hvor skal vi hen?

Hvordan kan vi fremme sundhed og bevægelse, kunst og kultur, børn og fællesskab? Hvordan er rammerne for en vild by og det liv bevægelse skaber, og hvordan man holder fast i de gode rammer for at kunne bevæge sig og for det vilde og vildskaben? Byvisionen omhandler både infrastruktur, natur, udvikling af kunst, turisme, bymiljø og lokale oplevelser og hvordan fællesskab, idræt og kultur er en del af den gode by. 

 

Processen bag byvisionen

Borgerne var med til at bestemme byvisionens indhold gennem forslag, møder og høring.

Der indkom 9 høringssvar og supplerende kommentarer. Læs dem på bylab.vejle.dk under byvision Jelling.

De indkomne høringssvar og en tilpasset udgave af "Vilde Jelling. Vi bevæger dig" blev behandlet af Teknisk Udvalg den 27. oktober 2020.

 

Forslag til byvisionen for Jelling "Vilde Jelling. Vi bevæger dig" blev godkendt af Teknisk Udvalg den 11. august og var i høring til 13. september. 

 

På et borgermøde afholdt 18. maj 2020 drøftede borgerne seks forskellige udviklingsretninger for Jelling, skabt på grundlag 45 borgerforslag og ideer.

"Vilde vidunderlige Jelling" og "En by i bevægelse" fik størst opbakning på mødet. Byvisionen bliver nu udviklet med hovedafsæt i disse to udviklingsretninger og med fortsat skelen til de mange forslag og ideer fra borgerne.

Se præsentation af de seks udviklingsretninger på borgermødet (med skrat)

Se afstemning 1 fra borgermødet den 18. maj (optagelse fra borgermøde)

Se afsteming 2 og konklusion på mødet fra borgmester Jens Ejner Christensen fra borgermødet den 18. maj (optagelse fra borgermøde)

 

Borgernes ideer og forslag 

Her finder du alle de ideer og forslag vi har modtaget.  Vælg fase 2 for at se ideerne.

 

Vigtig datoer

  • August 2020 - Teknisk Udvalg drøfter forslag til byvision
  • 18. maj holder vi virtuelt byvisionsmøde. Vær med til at sætte retning for Jelling. 
  • Mandag den 27. april var sidste frist for input til visioner for Jelling 
  • 24. februar kick-off møde for proces (afholdt). Åbning af mødet v/ borgmester Jens Ejner Christensen. Hvor står Jelling i dag? Hvilke potentialer og muligheder rummer Jelling? Borgernes byvision! Hvordan kan du bidrage til udvikling af byvisionen

Se powerpoint oplæg brugt på møde 24. februar

Se opsamling i stikord fra møde 24. februar.

Sidst opdateret: