Hvad er bysyn?

Vil I gerne være sikker på, at der er samme standard for vedligehold af veje, grønne områder og andet indenfor det tekniske område hos jer, som alle steder i kommunen?

Vejle Kommune tilbyder at holde et årligt bysyn sammen med borgere i vores lokalområder. Bysyn bliver kun afholdt de steder, hvor kommunen bliver inviteret af en gruppe borgere. Det sker typisk gennem lokalrådet, men det kan også være en initiativgruppe. Aalle borgere er velkomne til at gå med på bysyn og bidrage til hvad der skal kigges på.

I dag sker vedligehold af teknisk udstyr, grønne områder m.v. gennem en fast standard fx for græsklipning og vejstriber m.m.m. Hvis materiale bliver ødelagt eller slidt hurtigere end forventet, skal kommunen have besked gennem app'en "Giv et praj", som alle kan downloade og bruge. 

Bysyn er en mulighed for en gang om året at gå byen igennem sammen med kommunens folk og tale om tingene. Hvorfor bliver der ikke slået græs et bestemt sted? Er udsynet på hjørnet godt nok? Er trappegelænderet for slidt og bør skiftes? Bysyn varetage ikke ændringer og forbedringer af standarder fx nyt fodgængerfelt eller ændre fliser til græs. Bysyn kigger på alt det, som ligger indenfor de politisk vedtagne standarder. 

Vi ønsker et bysyn i lokalområdet

Kontakt dit lokalråd og hør om der allerede er et årligt bysyn. Hvis I er en gruppe, som gerne vil invitere til / være med til bysyn, så kontakt Lars Kastberg i Teknik & Miljø, lakje@vejle.dk, 76 81 22 76.

Sidst opdateret: