En del af grønt visionstillæg til mobilitetsplanen.

Gå forrest i forsøg som kan nedbringe afhængighed af to biler på landet

Vejle Kommune vil gerne supplere den offentlige og private transport med alternativer, som ligger et sted imellem offentlig og privat transport. Det er transport, hvor man deler om transporten og dermed omkostningerne. Kør-med-apps og blafferstoppersteder er to sådanne tiltag. Et tredje alternativ er delebiler, hvor man kun har udgift til selve kørslen og ikke til at eje bilen.

Teknisk Udvalg i Vejle Kommune leder i øjeblikket efter 10 steder, som vil afprøve delebiler. Man skal ville investere lidt tid og selv være ansvarlig for ordningen, til gengæld kan man altså få dækket hovedparten af udgifterne. Erfaringerne fra delebilsordninger i Givskud og Vandel er, at der ikke er nogen daglig drift med de ordninger de har valgt, og få eller ingen løbende udgifter.

Sådan gør I
Hvis lokalrådet, en ildsjæl eller en partner til lokalrådet er interesseret, skal I finde et delebilsfirma og indgå en aftale med dem. Vi kan ikke fra kommunens side anbefale et bestemt firma. I skal også finde et sted bilen kan stå. Vejle Kommune vil købe for op til 30.000 kr. reklame pr bil. Såfremt der er private firmaer, som kan se en fordel i at få reklamer på en delebil, har de naturligvis førsteret. 

Herefter er det vigtigt, at den/de ansvarlige kører en kampagne ad flere omgange, så folk opdager delebilen. Man kommer langt med et par ambassadører som benytter bilen, mailkampagne og Facebook.  

Brug af bilen
Det koster normalt penge for brugeren at benytte en delebil. Der findes forskellige typer ordninger. 

Spørgsmål?

Kontakt Peter Sepstrup, pekse@vejle.dk, tlf 76 81 22 75

 

Sidst opdateret: