Forslag til "Po­li­tik for ud­vikling af lokal­områder og land­distrikt­er 2018 - 2021"

Forslag fra Udvalget for Lokalsamfund og Nærdemokrati til opdatering af udvalgets politik

Typer: Politikker

Vejle Kommunes politik for lokalsamfund og landdistrikter er fundamentet for et godt samarbejde mellem kommune og lokalområderne og skal bidrage til stærke og levende lokalområder og en god balance mellem land og by.

En politik for perioden 2018 - 2021 er i høring til og med 19. januar.

Forslag til "Politik for udvikling af lokalområder og landdistrikter".

Send dit høringssvar til Peter Sepstrup, pekse@vejle.dk.

Vi opfordrer til at du også sender dit høringssvar til dit lokalråd.

Om Udvalget for Lokalsamfund og Nærdemokrati

Udvalget består af syv politikere. De beskæftiger sig med udvikling, planlægning og koordinering af kommunale aktiviteter i forhold til landsbyer og landdistrikter.

Udvalget tilstræber at arbejde med helheden i lokalsamfundet. Det har sit fokus på at hjælpe de borgere, som vil tage medansvar for lokalsamfundet, og som vil bidrage. Det ser på, hvordan kommune og lokalsamfund i fællesskab kan skabe gode løsninger.

Det er i høj grad borgerne, som fører udvalgets politik ud i livet gennem projekter, som udvalget støtter økonomisk via Udviklingspuljen og Strakspuljen. Udvalget er hele året i dialog med lokalsamfundene og lokalrådene og får hvert år input til hvor man skal bevæge sig hen. Det sker bl.a. på et fælles årsmøde for udvalg og lokalrådene.

Vejle Kommune har 29 velfungerende og meget forskellige lokalråd. Både i Vejle by, i de større byer og i landområderne. De er centrale samarbejdspartnere, men ikke de eneste. Udvalget for Lokalsamfund og Nærdemokrati samarbejder med alle typer foreninger, ildsjæle og virksomheder, som bidrager til lokalsamfundet og på tværs af kommunen.

Steder: Andkær, Bredsten, Brejning, Børkop, Egtved, Engum, Bredal og Assendrup, Farre, Gadbjerg, Give, Givskud, Grejs, Grønbjerg og Langelund, Gårslev, Hovedkær (Jelling nord), Højen, Jelling, Lindeballe, Uhe og Åst, Nørup-området, Randbøldal, Skibet, Smidstrup-Skærup, Thyregod og Vesterlund, Vandel, Vejle, Vonge og Kollemorten, Ødsted og Jerlev, Ågård, Gravens og Øster Starup
Sidst opdateret: 20. december 2017