Lokalråd og aktive borgere

I Vejle Kommune er vi sammen om at skabe levende lokalsamfund.

Fra Aagaard Gravens. Mand hænger orange vasketøj til tørre i haven

Høring: Politik for lokal udvikling og landdistrikter 2018 - 2021. Læs forslag og send høringssvar her.

Hvordan skal kommunen og lokalsamfundene i Vejle Kommune arbejde sammen?

Hvad er det vigtigste, Vejle Kommune kan gøre for at skabe velfungerende lokalsamfund?

 

Det har Udvalget for Lokalsamfund og Nærdemokrati skrevet sit bud på i ”Politik for lokal udvikling og landdistrikter”. Nu vil udvalget gerne høre din mening om politikken. Hvad er vigtigt og hvad er relevant for lokalråd og alle andre, der brænder for deres lokalsamfund.

 

Der er  29 aktive lokalråd i Vejle Kommune. De findes i landsbyer, centerbyer og i Vejle by.

Lokalrådene er selvstændige foreninger, der har til fælles, at de er aktiv medspillere og en indgang til lokalområdet. Lokalråd med en samarbejdsaftale har f.eks. høringsret i forhold til tiltag som væsentligt påvirker området. 

Udvalget for Lokalsamfund og Nærdemokrati har ansvaret for kommunens samarbejde med lokalrådene. Udvalget har besluttet, at alle lokalråd får et tilskud til en kaffekasse til de faste udgifter ved f.eks. møder, dialog og formidling.

Aktive borgere kan søge udvalgets puljer om støtte til lokale projekter. 

Puljer til lokalsamfund - ansøg digitalt med Nem-ID

Ansøg uden Nem-ID - udfyld et skema og send det til os pr. e-mail.

Lokalsamfundet lever af at aktive borgere tilbyder at give et nap med - fra byfesten til børnehavebestyrelsen. Tjek dit eget lokalråd og se hvad de har valgt at arbejde med. Hjælp dem eller en anden lokal forening og giv noget tilbage til dit lokalsamfund.

Inspiration

Sådan leger vi på landet. Artikel om hvordan fællespladsen i Holtum blev til og gav landsbyen en god undskyldning for at mødes lidt mere.

Sundby Børkop. Vinder af "Den store idé" konkurrencen om 500.000 kr. Artikel om borgerinitiativ om fællesskab og sundhed

Grønne hold vinder udbredelse. Film om sammenhold og samskabelse.

Nyhedsbrev september 2017 om lokalsamfund og landdistrikter

Citat

”Lokalrådenes opblomstring er det bedste som skete for Vejle Kommune ved kommunalreformen i 2007. Jeg lægger særlig vægt på, at lokalrådene er med til at skabe en god balance mellem land og by i kommunen, fordi de især skaber ekstra aktivitet og trækker flere penge til oplandet til Vejle.”.

Niels Clemmensen, Formand for Udvalget for Lokalsamfund og Nærdemokrati, 2016.

Sidst opdateret: 06. december 2017