Viden om klimalandsbyen og hvordan du kan følge med i projektet.

Mennesker der står sammen i et køkken og griner

Hvem blev det?

Vejle kommune har fået sin første klimalandsby!


Den 22. juni valgte Udvikling af lokalsamfund, nærdemokrati og landdistrikter i Vejle Kommune Vejle Kommunes første klimalandsby. De tre finalister – Grejs, Højen og Vandel deltog i et aftenmøde, hvor de præsenterede deres projekter for udvalget. 
Stort tillykke til Vandel, der løb af med sejren, blandt andet fordi udvalget vurderede at de har en god løftekraft og en velovervejet måde at mobilisere borgere og sikre bred forankring lokalt. 
Vandel skal nu til at trække i arbejdstøjet sammen med kommunen, og lægger planer for projektet der skal forløbe frem til udgangen af 2023.


Læs pressemeddelelse om valget af Vandel som klimalandsby her.

  

Vær med i vores netværk:

Selvom vi kun kan vælge én klimalandsby så ønsker vi at få alle med på den grønne omstilling og få mobiliseret så mange lokalsamfund som muligt til at rykke på at få nedbragt CO2-udledningen. Derfor vil vi i løbet af 2021 igangsætte et netværk i klimalandsbyprojektet, hvor man vil få mulighed for at få del i den viden og de erfaringer der opsamles i projektet. Samtidig vil netværket kunne bruges til videndeling, samarbejdsmuligheder og vejledning ift. selv at komme i gang, eksempelvis med konkrete klimatiltag, ansøgninger mm.

Hvis du/I ønsker at blive skrevet op til at deltage i netværket, så tag fat i Maren på 21 84 35 68 eller mamaa@vejle.dk.

Vi går i gang med at planlægge netværket i løbet af efteråret 2021, så der vil vi give mere information.

 

Sidst opdateret: