Folketinget har gennemført en række drastiske tiltag for at afbøde  smittespredningen af Coronavirus og senest en gradvis genåbning af samfundet. Læs her, hvad det betyder for dig som borger i Vejle Kommune. Tilmeld dig også gerne vores COVID-19 beredskab. Du kan også finde udvalgt information til virksomheder.

Information om dit affald til og med 15. april

Din genbrugsplads er åbnet med begrænset adgang.

Statsministerens udmelding den 23. marts om at forlænge nedlukningen af en række offentlige instanser for at minimere udbredelsen af Coronavirus, gælder også håndteringen af dit affald til og med den 15. april.

For at vi kan overholde reglerne og sikre, at vi ikke spreder smitte på vores pladser, har du kun adgang til din genbrugsplads hver anden dag. Det er DET SIDSTE TAL på din bils nummerplade, der afgør, hvornår du har adgang:

• LIGE NUMRE PÅ LIGE DATOER (2., 4., 6. osv.)
  • ULIGE NUMRE PÅ ULIGE DATOER (3., 5., 7. osv.)
  • Biler med specialnummerplader har adgang hver dag

For at sikre, at åbningen kan foregå forsvarligt, og at vi fortsat undgår at smitte hinanden, lukker vi kun få biler ind på pladsen samtidig.

Det bliver nødvendigt at begrænse adgangen til:

• 25 biler ad gangen i Vejle

Helligdage
Kl. 9.00 - 18.00 for private og erhverv

Tilkørselsforhold til genbrugspladsen

Vi forventer, at der er rigtig mange der gerne vil på genbrugspladsen, derfor har vi lavet lidt om på tilkørselsforholdene. Se nedenfor, hvordan du kommer rigtigt ind på din genbrugsplads.

Tilkørselsforhold

Forholdsregler

Vi tager situationen meget alvorligt og tager alle nødvendige forholdsregler, så vi kan undgå at sprede smitte på vores genbrugspladser. Vi opfordrer derfor alle om, at vise hensyn og efterleve pladsmedarbejdernes anvisninger:

• Vær tålmodig og forbered dig på kø og ventetid
  • Kom så få som muligt - Tag IKKE hele familien med
  • Hurtigt ind, hurtigt ud
  • Pak traileren, bagagerummet, ladcyklen rigtigt hjemmefra, så du ikke skal gå unødvendigt rundt på pladsen - her kan du finde kort over pladserne
  • Husk at bruge handsker
  • Genbrugsrummene er lukkede, så vi modtager ikke tøj og andre ting til genbrug
  • Husk god håndhygiejne
  • Hold afstand på pladsen
  • Host og nys i ærmet
  • Kundetoiletterne er lukket, så husk at tisse af hjemmefra

Har du brug for hjælp?

Vi håber på din forståelse i denne ekstraordinære situation og sidder naturligvis klar ved telefonerne til at svare på dine spørgsmål på affaldgenbrug@vejle.dk eller tlf. 76 81 28 00. Du er også velkommen til at kontakte os via www.affaldonline.dk/Vejle

Så snart vi har nyt om eventuelle ændringer, holder vi dig opdateret på Vejle Kommunes hjemmeside, AffaldGenbrugs Facebook og Instagram. Er du tilmeldt AffaldGenbrugs SMS-service, modtager du også løbende opdateringer der.

Sidst opdateret: 07. april 2020