Vi arbejder sammen med en række iværksættere, organisationer og små virksomheder om mere direkte genbrug, upcycling og bedre geanvendelse af ressourcerne. Dem kan du læse meget mere om her.

Fællesforeningen i Vejle Kommune

Fællesforeningen er en sammenslutning af velgørende frivillige organisationer i Vejle Kommune. Siden 2014 har Ressourcer & Genbrug og Fællesforeningen samlet genbrugseffekter ind fra genbrugsrummene på de fire genbrugspladser.

Genbrugseffekterne bliver samlet ind, sorteret og solgt i Fællesforeningens butikker eller loppemarkeder, og på den måde er borgerne i Vejle Kommune med til at støtte mange forskellige gode formål.

 

Fælles om mere direkte genbrug

På genbrugspladserne i Børkop, Egtved og Vejle har vi i samarbejde med Fællesforeningen etableret et genbrugsfællesskab. Vi kalder det Container Outlet, og her kan borgere kvit og frit hente de genbrugseffekter, som Fællesforeningen ikke tager med sig til deres butikker. 

Der er endnu ikke en Container Outlet på genbrugspladsen i Give. Vi arbejder på højtryk på, at det kan stå klar efter sommerferien.

Vejle Bibliotekerne

De fire genbrugspladser i Vejle Kommune modtager hvert år op mod 100 ton bøger, og langt størstedelen af dem kan sagtens læses flere gange. Bibliotekerne og genbrugspladserne i Vejle Kommune har derfor slået pjalterne sammen i et helt særligt fællesskab i Kulturhusene i Børkop, Egtved og Give og i Nørremarkcentret i Vejle. Nemlig i et nyt bæredygtigt Bogfællesskab, der i alt sin enkelthed går ud på at give brugerne af de fire kulturhuse mulighed for at give de bøger videre, der står og samler støv hjemme i reolerne, og tage de bøger med hjem, som de gerne vil læse. 

Minibiblioteker i Vejle by

Minibibliotekerne står i området ved Vejle bibliotek. De er endnu et bæredygtigt samarbejde mellem Vejle Bibliotekerne og Ressourcer & Genbrug, og ligesom med Bogfællesskaberne går de ud på, at du giver de bøger videre, der står og samler støv hjemme i reolen, og tager de bøger med hjem, som du gerne vil læse.

Bogfællesskabet i Kulturhuset i Egtved
Bogfællesskabet i Kulturhuset i Egtved

Samarbejde med REE-CYKEL

REE-CYKEL renoverer gamle cykler, der blandt andet kommer ind på kommunens genbrugspladser.

Hver femte cykel bliver givet til børn og voksne, der har brug for det, og de andre bliver solgt billigt, så udgifterne til at renovere flere cykler kan blive dækket.

Alle cykler bliver tjekket, om de er stjålet, og er de det, leverer Ree-cykel enten til politiet eller hjem til ejerne. Vi ved, at mange har cykler stående, der bare samler støv. Dem er der nogle i lokalområdet, der sagtens kan bruge, så hvis du har en cykel stående, som har udtjent sin værnepligt eller bare er gamle, bøjet, punkteret eller mangler et hjul, kan du gøre noget godt og afleverer den på genbrugspladsen i Vejle. Så giver REE-CYKEL din gamle cykel en chance mere.

Læs mere om REE-CYKEL

Strups by Camilla Bjerre

Strups er en designvirksomhed i Vejle, som føler et ansvar for alle de tekstiler, som hvert år brændes, fordi de ikke er gode nok til at kunne sendes til genbrug. Derfor har ejeren Camilla sat en proces i gang, hvor slidt tøj og andre tekstiler, der blandt andet er samlet ind på Vejle Kommunes fire genbrugspladser, klippes op og syes om til nye metervarer. 

Følg med i Camillas projekter på Instagram

Sidst opdateret: