Hvidbjerg Strand har sit navn efter den fredede Hvidbjerg Klit, der er helt unik for den jyske østkyst. Den store hvide finkornede sandklit - 27 meter over havet - opdeles i Store og Lille Klit. Fra toppen af Hvidbjerg Klit er der en fantastisk udsigt over det skovdækkede Trelde Næs og det yderste af Vejle Fjord.

Stranden er børnevenlig med god vandkvalitet og smuk natur. I området er sommerhuse, campingpladser, gode indkøbsmuligheder og parkeringsforhold. En ny badebro blev sat op i 2008, og samme år blev de offentlige toiletter også udskiftet. 

Hvidbjerg Klit er ikke en rigtig klit ligesom de meget yngre vestjyske klitter, der er dannet efter istiden. Den er skabt ved erosion af en sandaflejring, der for 22 millioner år siden udgjorde en odde langs kysten ved havet.

Geologien ved Hvidbjerg Klit

Blå Flag

Hvidbjerg Strand har blåt flag. Når en strand har det Blå Flag betyder det, at der bliver gjort en ekstra indsats for miljøet, sikkerheden og gode faciliteter ved strandene. Du kan læse mere om Blå Flag på Friluftsrådets hjemmeside

For at opnå Blå Flag, skal kommunen opfylde nogle krav. Det er blandt andet, at du skal kunne finde

Sidst opdateret: