Ibæk Strand ligger som en idyllisk lille strand ved foden af Munkebjerg skov. Stranden er ikke en klassisk badestrand men mere et udflugtsmål.

Her er kiosk/pandekagehus, toiletter, grillsted, borde- og bænkesæt og bålplads med brænde, som du frit kan benytte. I juni 2019 fik stranden også en sprit ny legeplads med et maritimt islæt. Her finder du bl.a. et sørøverskib, en strandet hval og hængekøjer at tumle i.

På den anden side af vejen er der en primitiv lejrplads, hvor du kan overnatte. Der er P-pladser med plads til ca. 30 biler på den anden side af vejen.

Kiosken blev bygget af Vejle Kommune i 2003 af nogle af de Douglas-graner, der væltede i stormen 1999 i Munkebjerg Skov.

Handicapvenlig strand

På stranden er der en rampe til kiosken og til handicaptoilettet, en stenmel-sti helt ud til stensætningen ved vandet og borde i rette højde.

Hængekøje
En helt ny legeplads at udfolde sig på ved Ibæk Strand.
Hval
En helt ny legeplads at udfolde sig på ved Ibæk Strand.
Kryds og bolle
En helt ny legeplads at udfolde sig på ved Ibæk Strand.

Blå Flag

Ibæk Strand har blåt flag. Når en strand har det Blå Flag betyder det, at der bliver gjort en ekstra indsats for miljøet, sikkerheden og gode faciliteter ved strandene. Du kan læse mere om Blå Flag på Friluftsrådets hjemmeside

For at opnå Blå Flag, skal kommunen opfylde nogle krav. Det er blandt andet, at du skal kunne finde

Sidst opdateret: