Seneste nyt fra myndighederne

 • 8. september 2022: Regeringen, Danske Regioner og KL

  Regeringen, Danske Regioner og KL ønsker, at forbruget af energi skal mindskes i alle offentlige bygninger. Derfor er Regeringen, Danske Regioner og KL enige om at anbefale følgende:

  • At sænke temperaturen til 19 grader i offentlige kontorbygninger mv.
  • Slukning af belysning udendørs på offentlige bygninger.
  • At forkorte fyringssæsonen.
  • Energistyrelsens kampagnemateriale med spareråd til arbejdspladsen fordeles blandt medarbejdere, så de har mulighed for selv at tage initiativer, såsom at slukke lyset og skærmen efter sig i møderum.


  Initiativerne skal igangsættes hurtigst muligt og senest 1. oktober. Dog skal den enkelte institution selv vurdere, om der er lokale eller juridiske forhold, der gør, at der kan foretages undtagelser. Eksempler på dette kan være sygehuse, laboratorier, døgninstitutioner og plejehjem.

  Se pressemeddelelse fra KL

 • 27. september: Beredskabsniveauet hævet til orange

  Energistyrelsen har bedt Energinet om at hæve beredskabsniveauet for el- og gassektoren i Danmark efter flere læk på gasledninger ved Bornholm.

  Det er Energinet, som er ansvarlig for den overordnede drift af det danske el- og gassystem.

  Ønsket er at sikre en grundig overvågning af Danmarks kritiske infrastruktur for at styrke forsyningssikkerhed fremadrettet.

  Beredskabsniveauet er hævet til orange, og det er det næsthøjeste niveau. Det betyder, at sektorens selskaber skal være opmærksomme på sikkerheden omkring deres anlæg.

  Se information om beredskabsniveauet på Energistyrelsens hjemmeside

Sidst opdateret: