Antallet af smittede med corona stiger - læs bl.a. om test og nye restriktioner


Læs mere her - Information about coronavirus/Covid19

Gratis mundbind til udvalgte grupper

Fra 22. august er kravet, at alle passagerer i offentlig transport skal bære mundbind.

Da køb af mundbind kan være en stor udgift, er det nu muligt for kontanthjælpsmodtagere, personer på integrationsydelse og andre socialt udsatte at få udleveret gratis mundbind.

Har du brug for mundbind, kan du enten henvende dig hos Borgerservice eller hos Jobcentret inden for normal åbningstid. Du kan også få udleveret gratis mundbind på RusmiddelCenter Vejle og på alle væresteder.

Du kan hente mellem 5 og 10 mundbind ad gangen.

Kravet om at bære mundbind gælder for alle borgere, som benytter busser, tog, metro og letbaner.
Kravet gælder også for flextrafik, flextur og på bus- og togstationer, metrostationer og ved letbanestoppesteder samt letbane-stationer.

Også i den private kollektive trafik gælder kravet. Det betyder, at du også skal bære mundbind, hvis du bruger fjernbusser, færger og privat taxikørsel.

Undtagelser fra mundbind

  • Børn under 12 år
  • Personer med vejrtrækningsbesvær, nedsat bevidsthedsniveau, eller personer med fysiske eller mentale svækkelser, som gør, at de ikke selv kan fjerne mundbindet
  • Borgere som har betydeligt ubehag ved brug af mundbind

Husk, at der kan være en god grund til, at en person ikke bærer mundbind, og at årsagen ikke altid er synlig. I visse tilfælde vil et visir kunne bruges som alternativ, når mundbind ikke kan bruges. I andre tilfælde bør både visir og mundbind undlades, og du bør i stedet fokusere på at holde 1 eller 2 meters afstand og god håndhygiejne.

Sidst opdateret: 27. august 2020