Information om Coronavirus

Folketinget har gennemført en række drastiske tiltag for at afbøde  smittespredningen af Coronavirus og senest en gradvis genåbning af samfundet. Læs her, hvad det betyder for dig som borger i Vejle Kommune. Tilmeld dig også gerne vores COVID-19 beredskab. Du kan også finde udvalgt information til virksomheder.
Klik her for at finde information om corona-situationen - Information about coronavirus/Covid19

Til dig, der har et han­di­cap, et mis­brug, er psy­kisk sår­bar el­ler so­ci­alt ud­sat

Som borger på handicap-, social- og psykiatriområdet er du særlig sårbar. Derfor følger vi myndighedernes anbefalinger og gør alt, hvad vi kan for at undgå smittespredning. Læs, hvilke tiltag vi har sat i værk.

Anbefal denne side:

Tiltag på Handicapområdet

Bosteder

Der er forbud om besøg på bosteder, og bostedernes døre er låste. På dørene er der skilte med kontaktinfo eller information om, at man skal ringe på en dørklokke for at komme i kontakt med personalet. Vi håber på forståelse i denne situation, så vi sammen kan beskytte beboerne bedst muligt. 

Dagtilbud og beskyttet beskæftigelse

Alle dagtilbud og den beskyttede beskæftigelse lukker til 13. april for at forebygge spredning af coranavirus.

 

Tiltag på Social- og Psykiatriområdet

Bosteder

Der er forbud om besøg på bostederne, og bostedstedernes døre er låste. På dørene er der skilte med kontaktinfo eller information om, at man skal ringe på en dørklokke for at komme i kontakt med personalet. Vi håber på forståelse i denne situation, så vi sammen kan beskytte beboerne bedst muligt. 

Både akuttilbuddet på bostedet Sukkertoppen er åbent. Det samme er akuttelefonen.

Dagtilbud (aktivitetstilbud og væresteder) og bostøtte

De kommunale og private dags- og samværstilbud for psykisk sårbare og fysisk/psykisk handicappede lukker til 13. april for at forebygge spredningen af coronavirus.

Derfor har vi taget en række nye initiativer:

Telefontiden er udvidet, så borgerne nu kan ringe og tale med de medarbejdere, der ellers skulle bemande aktivitets- og samværsstederne. Telefonen er åben mandag-torsdag kl. 9.00-21.00, fredag kl. 9.00-15.00 og søndag kl. 13.00-19.00. Telefon 23 43 36 43 eller 76 81 92 35.

Vi giver fortsat socialpædagogisk vejledning og bostøtte, og som udgangspunkt får alle støtte. Medarbejderne vurderer og inddrager borgerne i, om besøgene kan foregå virtuelt, pr. telefon eller på en gåtur. Personalet kommer i hjemmet, når der ikke er andre muligheder, og borgerne har mulighed for at ringe til deres pædagogiske vejleder. De pædagogiske vejledere kører ud hjemmefra, så smitterisikoen minimeres.

De opsøgende medarbejdere kan også kontaktes: Thomas Søgaard, tlf. 23 74 28 21 og Torsten Bendiktsen, tlf.23 24 43 09.

Alkohol og stofmisbrug

RusmiddelCenter Vejle har åbent for behandling, så der er ingen, som bliver afvist eller ikke kan få den hjælp eller medicin, de skal have. Vi giver så vidt muligt behandling pr. telefon eller videobehandling.

Væresteder for socialt udsatte og sundheds- og stofindtagelsesrummet

Værestederne Parasollen og Kirkens Korshær lukkede ned medio marts, men åbner nu op igen fra den 6. april, dog kun for hjemløse.

Derfor opruster vi vores indsats på gadeplan, så der nu er flere gademedarbejdere til stede til at hjælpe og rådgive de udsatte.

Følgende gademedarbejdere kan kontaktes ved brug for hjælp eller spørgsmål: Jack Jellesen, tlf. 30 94 11 49, Karina Seidelin Juul, tlf. 61 22 09 04 og Trine Halle, tlf. 24 76 65 10. De er på gaden indtil kl. 19 alle ugens dage.

Sundheds- og stofindtagelsesrummet, som ligger i tilknytning til Kirkens Korshær, er åbent i den sædvanlige åbningstid og hjælper også med mad til dem, der har behov.

Café Parasollen har desuden et nødberedskab for at hjælpe de mest udsatte. Det betyder, at de kan komme mellem kl. 12-13 alle hverdage og modtage en nødpakke med morgenmadsprodukter. Desuden er der opslag på indgangsdøre med kontaktinfo til cafeens medarbejdere. Der er også dagligt opsyn med beboerne i Hyttebyen, og de kan kontakte medarbejderne telefonisk.

Vejle Natherberg og værestedstilbud for hjemløse

Vejle Natherberg har åbent om natten fra kl. 21-07. Vi sørger for at holde god afstand mellem de overnattende, og vi henviser til andre af vores akutte tilbud, hvis der bliver for mange, der ønsker overnatning på en gang.

Kirkens Korshær har åbent hver dag (også weekend og påske inkl.) fra kl. 8-16. Gælder fra mandag d. 6. april og kun for hjemløse.

Parasollen har åbent alle hverdage (ikke weekend, men påske  inkl.) fra kl. 16-20.30. Gælder fra mandag d. 6. april og kun for hjemløse. 

 

 • Spørgsmål & Svar

 • Mange offentlige ansatte sendes hjem. Gælder det også ansatte på herberger for hjemløse og specialiserede tilbud for mennesker med handicap?

  Nej. Mennesker med handicap eller særlige sociale problemer skal fortsat have den mest nødvendige hjælp, og hjemløse skal ikke sættes på gaden.

  Regeringen har besluttet, at ansatte, der varetager kritiske funktioner, fortsætter deres arbejde. Det gælder også det sociale område og dem, der arbejder på de institutioner og tilbud, som tager sig af
  samfundets udsatte. Disse vil stadig fungere som tidligere.

 • Hvordan får hjemløse hjælp, hvis de smittes med coronavirus?

  Hvis du er hjemløs og har mistanke om, at du er smittet med coronavirus, skal du ringe til den lokale læge eller
  lægevagt.

  Hvis du ikke er klar over, hvilken læge du er tilknyttet, kan du ringe til de regionale lægevagter.

  Som udgangspunkt er en hjemløs tilknyttet den kommune, som vedkommende modtager sociale eller økonomiske ydelser fra. Hvis du ikke modtager ydelser fra en kommune, kan du henvende dig til den kommune, hvor du aktuelt
  opholder dig.


  Efter henvendelsen vil lægen eller sundhedsvæsenet vurdere, om der er behov for karantæne eller andre
  foranstaltninger for at behandle eller forhindre udbredelsen af coronavirus. Derefter er det kommunen, der har ansvaret for at hjælpe med evt. karantæne.

Sidst opdateret: 03. april 2020