Information om Coronavirus

Folketinget har gennemført en række drastiske tiltag for at afbøde  smittespredningen af Coronavirus og senest en gradvis genåbning af samfundet. Læs her, hvad det betyder for dig som borger i Vejle Kommune. Tilmeld dig også gerne vores COVID-19 beredskab. Du kan også finde udvalgt information til virksomheder.
Klik her for at finde information om corona-situationen - Information about coronavirus/Covid19

Til dig, der benytter kulturinstitutioner, biblioteker og fritidstilbud

Kulturinstitutioner, biblioteker, fritidstilbud o.l. indendørs aktiviteter er lukket fra fredag 13. marts til og med 10. maj.

Alle kulturinstitutioner i Vejle Kommune holder lukket fra og med fredag 13. marts til og med 10. maj.

Alle offentligt ansatte, som ikke varetager kritiske funktioner, er sendt hjem foreløbigt til og med 10. maj.


Vejle Musikteater

Musikteatret er lukket i marts og april. Der kan selvfølgelig stadig købes billetter til de mange forestillinger senere på året på vejlemusikteater.dk 

 

Museer

Alle museer er lukkede - herunder Vejle Kunstmuseum, Kulturmuseet Spinderihallerne og Randbøldalmuseet, Give Egnens Museum og Kongernes Jelling


Biblioteker

Alle fem biblioteker og bogbussen er helt lukkede, dvs. der heller ikke er åben for selvbetjening og aflevering af bøger.

Du skal altså beholde bøgerne hjemme, selvom de nærmer sig eller overskrider afleveringsdatoen. Biblioteket suspenderer alle bøder og gebyrer i lukkeperioden. Reserveret materiale bliver stående på hylden, indtil de åbner igen.

Til gengæld har biblioteket i lukkeperioden skruet op for det antal film, e-bøger og lydbøger du kan låne på Filmstriben og Ereolen. Læs mere om endnu flere netmedier på vejlebib.dk 

 

Musikskolen og Xeneriet

Har aflyst al undervisning


Økolariet

Økolariet er fortsat lukket til og med 10. maj - men følg med på Økolariets Facebook side.

 

Foreninger og selvejende haller

Alle haller er lukket til og med 10. maj. 

Myndighederne har med virkning fra den 18. marts 2020 kl. 10.00 indført et midlertidigt forbud mod indendørs sports- og fritidsfaciliteter mv., herunder fitnesscentre.

Forbuddet gælder foreløbigt frem til og med 10. maj 2020.

Hvis foreningerne har spørgsmål i forhold til, hvordan I forholder jer til aflyste træninger eller andet, så er I velkomne til at ringe til Thomas Schmidt på tlf. 30 73 60 67.

Kultur & Fritid opfordrer foreningerne til at indstille al træning og øvrige aktiviteter i foreningerne fra og med fredag den 13. marts til og med 10. maj. På den måde vil alle bidrage til at forebygge smittespredning af coronavirus.

 

Svømmehaller lukket

Alle svømmehaller er lukket til og med 10. maj. Det gælder både de kommunale og de selvejende. 

Er du vinterbader, må du desværre undvære saunaen ved Tirsbæk Strand på ubestemt tid.

Hvis du allerede har booket saunaen, vil du få refunderet dine penge så hurtigt som muligt.


Vejles skovhytter er lukkede

Kommunens populære skovhytter er desværre lukket indtil videre. Det sker for at begrænse udbredelsen af coronavirus.

Hvis du allerede har betalt for reservation af en skovhytte, vil du få refunderet beløbet, når der atter er bemandet på Kirketorvet 22.


Dyrene i Nørreskovens Dyrehave bliver fortsat passet

Vejle Kommune passer og tilser fortsat dyrene i Dyrehaven, som altid er åben.

Men vær opmærksom på at tage dit affald med hjem, da affaldsspandene ikke bliver tømt de kommende uger. Det sker for at begrænse udbredelsen af coronavirus.


Offentlige toiletter ved strande og skovlegepladser lukket

Vores skove, naturområder og strande er gode steder at få lidt luft i kinderne, få rørt sig og komme væk fra hjemmets fire vægge. Vi anbefaler dog, at du undgår at røre ved legeredskaber, motionsredskaber og lignende. Det er for at minimere smitterisikoen.

Husk at gå på toilettet, inden du tager afsted. Grundet coronavirus vil de offentlige toiletter langs strandene og på skovlegepladserne nemlig være lukket på ubestemt tid.


Tag dit affald med dig når du er ude i naturen

Hvis du skal ud i naturen, vil vi bede dig om at tage dit affald med dig hjem. Vi er nemlig på nedsat blus i disse corona-tider, så der bliver ikke ryddet op i naturen som vanligt.

Hensmidt affald i naturen, der får lov til at ligge, er til gengæld guf for rotterne. Så husk at få dit affald med dig – og hjælp os med at holde rotterne fra døren.

 

Sidst opdateret: 07. april 2020