Antallet af smittede med corona stiger - læs bl.a. om test og nye restriktioner


Læs mere her - Information about coronavirus/Covid19

Private fester - gode råd

Her kan du læse Sundhedsstyrelsens gode råd om, hvordan du holder private arrangementer, fester og fejringer og mindsker risikoen for smitte

Der er stadig ny coronavirus i Danmark, som kan føre til sygdommen COVID-19, og når mange mennesker er samlet stiger risikoen for smittespredning.

Lige nu er forsamlingsforbuddet på 50 personer og en opfordring til, at man skal forsøge at begrænse den sociale omgang med andre, både når det gælder, hvor mange vi samles, hvor længe vi er sammen, og hvor mange forskellige personer vi mødes med.

Derfor er det vigtigt at forebygge smitte ved private arrangementer og fejringer, fx ved at begrænse antallet af deltagere og sikre, at de deltagende holder 1 meters afstand til hinanden. 

Sundhedsstyrelsen præsenterer i en pjece de vigtigste smitteforebyggende anbefalinger og en række eksempler på, hvordan du og dine gæster kan følge anbefalingerne til din fest eller andet private arrangement, hvis du holder det i eget hjem, have eller steder, hvor der ikke er professionel hjælp, fx fejring i et medborgerhus.

Hvis du holder din fest i en restaurant eller lignende sted med professionelt personale, er der desuden lavet særlige retningslinjer til disse, som skal følges.

 

Sidst opdateret: 20. september 2020