Antallet af smittede med corona stiger - læs bl.a. om nye restriktioner til og med 2. januar. Testcenter åbnet i Vejle


Læs mere her - Information about coronavirus/Covid19

Vaccination for influenza

Influenzasæsonen står for døren, og i år er det ekstra vigtigt at huske vaccinationen.

Influenza udgør en særlig risiko for mange af de personer, der også er i øget risiko for at blive alvorligt syge med Covid-19.

Kampen mod influenza og covid-19 hænger sammen, og begge sygdomme kan være alvorlige – og i kombination endnu værre.

Fra 1. oktober er der igen tilbud om gratis influenzavaccination til borgere med særlig risiko for alvorlig influenza, bl.a. ældre over 65 år, førtidspensionister, kronisk syge, gravide, borgere med diabetes 1 og 2, overvægtige m.fl..

I år anbefaler Sundhedsstyrelsen også, at sundheds- og plejepersonale bliver vaccineret mod influenza. Sundheds- og plejepersonale har deres daglige gang blandt patienter og andre i særlig risiko.

Derfor anbefaler Sundhedsstyrelsen, at social- og sundhedsassistenter, sygeplejersker, læger og andet sundheds- og plejefagligt personale med kontakt til patienter bliver vaccineret mod influenza. Både for at beskytte sig selv mod influenza, men også for at beskytte borgere og patienter.

Er du er i risikogruppen, så henvend dig til din læge eller dit apotek  eller det sted, hvor du plejer at blive vaccineret, og bestil en tid til vaccination. Vaccinationen kræver kun et enkelt besøg.

Borgere på plejecentre i Vejle Kommune vil blive tilbudt vaccinationen af den fast tilknyttede læge.

Vaccination af øvrige borgere sat i bero

Alle andre borgere kan normalt også blive vaccineret mod betaling (ca. 200 kr. afhængig af, hvor du vælger at blive vaccineret). Mange arbejdspladser tilbyder også gratis vaccination.

Men bemærk: Lige nu anbefaler Sundhedsmyndighederne, at det kun er borgere i risokogrupper og sundheds- og plejepersonale, der kan blive vaccineret. Øvrige borgere må vente, indtil myndighederne er sikre på, at der er vaccine nok til de mest udsatte grupper, der har første prioritet.

Den store efterspørgsel på vaccine skyldes, at der har været overvældende stor interesse for at blive vaccineret i år.

 

 

Sidst opdateret: 24. oktober 2020