Historier fra børnenes hverdag

 • Det store løb - Et fælles Jelling projekt: Om to bamsers cykelløb til Paris - skrevet af børnene

  Børn fra daginstitutionerne Mariehønen, Jelling Børnegård og Grangård har i et stort fælles projekt lavet en bog sammen med medarbejdere fra bl.a. Børn & Unge, UCL Jelling og HistorieLab. Derudover har Michael Eriksen stået for tegningerne og Henrik Kannt for layout.

  Bogen hedder ’Det store løb’ og handler om de to bamser, Fru Lindberg og Hr. Ellegaard, der skal lave et cykelhold, så de kan komme med i et stort cykelløb.
  Det meste af historien er fortalt af børnene i dagsinstitutionerne. Det eneste, der var bestemt på forhånd, var første kapitel og slutningen. Alt derimellem er fortalt af børnene.

  ”I praksis havde vi første kapitel på en historie, som jeg læste for hver af de tre dagsinstitutioner. Og så spurgte jeg, hvad der skal ske i det næste. Så fik jeg nogle idéer. Det var så den første gruppe. Det byggede jeg videre på, og når jeg så besøgte den næste gruppe af børn, læste jeg det nye kapitel eller det, de forrige børn havde snakket om. Og sådan voksede historien hele tiden”, siger forfatter og sangskriver Jacob Knudsen, der har skrevet bogen i samarbejde med børnene.

  Børnene har været glade for at være med, og alle har været glade for at se bogen udforme sig. Det siger Hanne Henningsen, pædagog på Grangård.
  ”Jeg synes, det er en fantastisk historie. Vi blev helt grebet af at lave den og se den udvikle sig”, siger Hanne Henningsen, der på et af billederne læser bogen højt for nogle af børnehavebørnene.

  Alle dagsinstitutioner i kommunen har fået bogen udleveret.
  Men du kan også høre eller læse den. Bogen kan nemlig både høres som podcast: Podcast | Det store løb (castos.com) – og den kan også findes som e-bog: Det store løb - fortælling, leg og cykling | Ud og lær Vejle.

 • Grønt flag og bæredygtighedsflaget i Kollerup Børnehus

  25/8-2022 kunne Kollerup Børnehus hejse det grønne flag.
  Flaget får institutionen, fordi de laver gode og lærerige natur- eller miljøoplevelser og haveoplevelser i naturen året rundt.

  Formand for Børne- og Familieudvalget Martin Sikær hejste flaget sammen med børnene.

  Udover det grønne flag har Kollerup Børnehus også fået bæredygtighedsflaget.
  Det får de for arbejdet med FNs verdensmål.

  Børnehuset prøver at få målene ned i børnehøjde, så det passer til vuggestuebørn og børnehavebørn. Og selvom det kan være svært, da mange af målene er rimelige abstrakte for børn, går det så godt, at det altså har indbragt dem bæredygtighedsflaget.

Sidst opdateret: