Du kan for eksempel søge om støtte til talende ure og specielle lygter.

Du skal

 1. Bruge dit MitID
 2. Dit barns cpr. nr.
 3. Dit telefonnr.
 4. Din e-mailadresse

Sådan gør du

 1. Klik på "Søg om støtte til øvrige synshjælpemidler"
 2. Log ind med MitID
 3. Udfyld felterne
 4. For at vi kan behandle din sag, skal du give samtykke til, at vi kan indhente oplysninger om dit barns funktionsnedsættelse hos lægen
 5. Send blanketten
 6. Afvent kvittering på din e-mail

Ofte stillede spørgsmål

 • Hven kan søge om hjælpemidler?

  ·         Du eller dit barn med et varigt fysisk eller psykisk handicap kan blive aflastet i hverdagen med hjælpemidler. Hvis du søger og kommunen bevilger et hjælpemiddel, kan du låne det gratis, eller du kan få tilskud til, at du selv kan købe det.

  Der findes mere end 60.000 forskellige typer hjælpemidler. Det kan fx være en kørestol, et gangstativ eller et forhøjet toiletsæde. Det kan også være kropsbårne hjælpemidler som brokbind, støttekorset, diabetiker- og stomihjælpemidler m.m.

  Kommunen skal yde støtte til et hjælpemiddel, hvis hjælpemidlet i væsentlig grad:

  o    kan afhjælpe de varige følger af din nedsatte funktionsevne

  o    kan lette dagligdagen i dit hjem

  o    er nødvendigt i dit arbejdsliv

  Du skal søge kommunen, inden du køber, og du kan få støtte til det bedst egnede og billigste hjælpemiddel. Ønsker du et dyrere hjælpemiddel, skal du selv betale den ekstra udgift.

  Det er gratis for dig at låne hjælpemidlet af kommunen, og din egen økonomi har ikke indflydelse på, om du kan få, eller hvor meget du kan få i tilskud. Tilskuddet er desuden skattefrit.

 • Fritvalgsordning

  ·         Når du har fået en bevilling, kan du som hovedregel selv vælge, hvor du køber dit hjælpemiddel. Det gælder fx, når du har behov for engangshjælpemidler som bleer, stomiposer, testmaterialer til diabetes med mere.

  Du kan højst få refunderet et beløb svarende til den pris, kommunen kunne have anskaffet hjælpemidlet til, og det må ikke være identisk med det hjælpemiddel, som kommunen kan skaffe fra sit hjælpemiddellager. Typisk drejer det sig om tekniske hjælpemidler.

  Eksempel:

  Borgeren har fået bevilget en rollator af mærket X. På kommunens hjælpemiddellager findes en brugt rollator af dette mærke. Borgeren ønsker en fuldstændig identisk rollator af samme mærke, men en ny. I denne situation vil borgeren ikke kunne benytte sig af retten til frit at vælge leverandør.

Sidst opdateret: