Sådan bliver I gift i Vejle

Hvis I vil giftes i Vejle Kommune, skal I som det første udfylde en ægteskabserklæring. Det gælder både for vielser i kirken og på rådhuset.

Men inden I gør det, er det en god ide at undersøge, om I opfylder betingelserne for at blive gift, og om der er særlige krav til dokumentation i jeres situation

Ægteskabserklæringen sendes til os, og vi bruger normalt op til 8 arbejdsdage på at behandle den.

Spørgsmål og svar om vielse i Vejle Kommune

• Hvor skal vi henvende os, hvis vi vil giftes på rådhuset?

Hvis I bor i Vejle Kommune og ønsker at blive gift på rådhuset her, skal I kontakte os, når ægteskabserklæringen er godkendt.

Hvis I bor i en anden kommune, skal I først have lavet en såkaldt prøvelsesattest der. Når I har den, kan I kontakte os og aftale nærmere.

• Hvor foregår vielsen?

Vielser foregår normalt på "Det gamle Rådhus" (på Rådhustorvet i Vejle).

Hvis I ønsker at blive gift et andet sted (som I har et tilhørsforhold til), kan vi dog tage det i betragtning.

Hvis en af jer er alvorligt syg, kan vielsen foregå enten i jeres hjem eller på sygehuset.

• Hvornår kan vi blive gift på rådhuset?

Mandag, tirsdag og onsdag kl. 10.00 – 14.00.
    Torsdag kl. 10.00 – 16.00.
    Fredag kl. 10.00 – 13.00.
    Lørdag kl. 10.00 – 12.00.

Vi aftaler det endelige tidspunkt for vielsen, når vi har godkendt jeres ægteskabserklæring.

• Skal vi selv sørge for vidner?

Ja - I skal selv have to vidner med til vielsen.

Vær opmærksom på, at I skal oplyse deres navne og adresser på forhånd.

• Må vi have gæster med?

Ja - I er meget velkomne til at tage gæster med til vielsen.

Husk at fortælle dem, at vielsen foregår på "Det gamle Rådhus" på Rådhustorvet i Vejle og ikke i administrationsbygningen i Skolegade.

Hvis I har gangbesværede gæster med, kan de benytte elevatoren på bagsiden af "Det gamle Rådhus".

• Hvad gør vi, hvis vi vil giftes i en kirke?

I skal sende os en ægteskabserklæring.

Når vi har godkendt den, sender vi en såkaldt prøvelsesattest til præsten i den kirke, hvor I skal giftes.

Detaljerne omkring vielsen skal I aftale med præsten.

• Hvad gør vi, hvis vi vil giftes i en anden kommune?

I skal stadig sende os en ægteskabserklæring.

Når vi har godkendt den, sender vi jer en såkaldt prøvelsesattest. Den skal I så selv sende til den kommune, hvor I skal giftes.

• Hvor kan vi få mere at vide?

Hvis I har spørgsmål, er I meget velkomne til at kontakte Borgerservice.

Sidst opdateret: 31. marts 2017