Du skal fortsat vise coronapas rigtig mange steder

Bemærk: Coronapasset gælder kun 72 timer for PCR test og 48 timer for en lyntest.

Fra og med 16. januar gælder nye regler for coronapasset efter vaccination.

  • Gyldigheden af coronapas ændres til fem måneder efter 2. stik for personer over 18 år.
  • Coronapasset bliver gyldigt igen umiddelbart efter revaccination (det 3. stik), og her er der ikke sat nogen udløbsdato.
  • For de 15-17 årige er der ikke noget udløb af coronapasset efter 2. stik.
  • Hvis du har været tidligere smittet, vil dit coronapas blive gyldigt efter 11 dage frem for de hidtil 14 dage. Det betyder, at du vil have et gyldig coronapas fra 11 dage og op til 5 måneder efter en positiv PCR-test.

Oversigten over, hvor du skal vise coronapas, ændrer sig i takt med genåbningen 16. januar.
Se oversigten over, hvor du skal vise coronapas, på coronasmitte.dk

 

Arbejdspladser og uddannelser

For statslige og regionale ansatte vil der fra den 26. november være krav om coronapas. Derudover kan kommunale og private arbejdsgivere fra 26. november pålægge deres ansatte at forevise coronapas.

For færdigvaccinerede forsvinder dit gyldige coronapas automatisk fra appen "Coronapas"  i 11 dage, hvis du testes positiv for corona.

En medarbejder, der for nyligt er testet positiv med coronavirus og har overholdt de gældende retningslinjer om selvisolation, vil kunne møde på arbejde uanset, at man fortsat tester positiv og derfor ikke kan fremvise gyldigt coronapas. Dette gælder fx hvis man ikke har symptomer og har været selvisoleret i 7 dage, eller hvis man har haft symptomer, men har været symptomfri i 48 timer.
I disse tilfælde må din arbejdsgiver altså gerne give dig dispensation for ikke at vise coronapas, selvom det er et krav på jobbet.​


Om coronapasset

Folk, der er fuldt vaccineret, eller som har modtaget deres første vaccinestik for mindst 14 dage siden, skal blot vise deres gyldige coronapas, hvis de eksempelvis vil på restaurant eller til større arrangementer.

Bemærk, hvis du som vaccineret får en positiv coronatest: Coronapasset forsvinder fra tidspunktet for positiv PCR-test og indtil, der er gået 11 dage.

Borgere, der ikke har modtaget vaccinen, kan fortsat få et gyldigt coronapas ved en negativ coronatest (lyntest eller PCR), eller hvis de har været smittet med COVID-19 inden for de sidste 5 måneder. (perioden nedsat fra tidligere 12 mdr. til 6 mdr. til nu 5 måneder).

Kravet om coronapas gælder for voksne og børn over 15 år.

Reglerne er en følge af, at Epidemiudvalget har vedtaget, at Covid-19 fra torsdag 11. november igen kategoriseres som en samfundskritisk sygdom.

Undtagelser fra coronapasset

Der gælder en række undtagelser til kravet om coronapas:

  • Deltagere i politiske møder, valghandlinger m.v
  • Hvis du kan fremvise dokumentation for, at du er undtaget fra test (fås på Borgerservice. Selvom du tidligere har fået en attest, skal du have en ny - den gælder i 3 mdr.). Dokumentet skal fremvises sammen med ID i form af pas, kørekort, sundhedskort eller andet identitetskort.

 

Sidst opdateret: