Læs mere om corona - bl.a. om restriktioner, vaccinationer og test. Lyntest i Børkop, Egtved, Give, Jelling, Ågård og 5 steder i Vejle i uge 9


Læs mere om corona her / Information in English

Delvis nedlukning af Vejle Kommune

Her kan du læse mere om, hvad den delvise nedlukning af Vejle Kommune betyder for vores service.

Regeringen har forlænget de nuværende særlige restriktioner til og med 5. april 2021.

Det betyder bl.a. følgende: 

Borgerservice 
Borgerservicekører med et nødberedskab, og der er meget begrænset betjening. 
Alle henvendelser til Borgerservice skal ske på tlf. 76 81 00 00 eller mail til post@vejle.dk via borger.dk. 
Har du et uopsætteligt møde, skal du ringe først. Mobil Borgerservice er lukket og alle tidsbestillinger er aflyst.   

Teknik & Miljø   
Servicecentret i Kirkegade er lukket for fysiske henvendelse. Alle henvendelser skal i stedet ske på tlf. 76 81 22 30 eller mail titeknikogmiljo@vejle.dk 

Naturen og museer i det fri

Museer i det fri som f.eks. Jernaldermiljøet i Vingsted, Egtvedpigens Grav og Landskabsskulpturerne i Tørskind Grusgrav holder åbent. 

Naturen holder åbent, og du kan finde masser af inspiration på www.udeliv.vejle.dk, hvor der er en komplet oversigt og beskrivelse af Vejle Kommunes i alt 650 km vandreruter, 1.100 km cykelruter, 50 km rideruter, 190 km2 skove – heraf er godt 25 områder med stilleskov, 9 strande, 50 shelter-, telt- og bålpladser og meget meget mere.

Og på www.vejle.dk/borger/oplev-og-fritid/aktiv-i-naturen, er der yderligere inspiration til masser af muligheder for at opleve nogle vidunderlige timer i naturen.

Husk at vise hensyn overfor alle andre, der er ude for at nyde naturen. Hold god afstand og send et smil til dem, du møder på din vej.

De aktuelle Corona-restriktioner gælder også ude i naturen. Ankommer du til et sted, hvor der holder mange biler eller er for mange folk, så find hellere et andet sted. Der er masser af muligheder derude.

Børn & Unge 

 • Dagtilbudkører videre med pasning i alle tilbud.  
 • Pladsanvisningen kører med et nødberedskab, og der er meget begrænset betjening.  
  Alle henvendelser til Pladsanvisningen skal ske på tlf. 76 81 50 94 eller mail til post@vejle.dk via borger.dk. Har du et uopsætteligt møde, skal du ringe først. 

 • Skoleområdet
  Elever i 0.-4. klasse incl. er tilbage i skolen. Børnene må kun omgås børnene i deres egen klasse. Forældre skal bære mundbind ved aflevering og afhentning af børnene. SFO og klubtilbud er åbne igen.

 • Øvrige klasser er som udgangspunkt sendt hjem og overgået til fjernundervisning. 
  Sårbare børn og unge er fra 4. januar 2021 fortsat undtaget fra hjemsendelse. De kan således møde frem i både skolen og SFO/klub.
  Børn som går i en specialklasse eller på en specialskole møder ind til almindelig undervisning på skolen.

 • Familie- og Handicapområdet 
  Sårbare grupper er undtaget og har derfor uændrede forhold. Møder og sagsbehandling foregår i videst muligt omfang online og telefonisk. Det er fortsat muligt, at kontakte os på telefon 76 81 51 16 eller direkte til din socialrådgiver i hverdagene. Efter arbejdstid og i weekenden er der lukket, men i særlige akutte tilfælde skal politiet kontaktes på telefon 114. 


 • Sundhedsplejen arbejder som normalt - dog med visse forbehold. læs mere på deres hjemmesidewww.sundhedsplejen.vejle.dk 
   

AffaldGenbrug  
Holder åbent som normalt. 

Jobcenter  
Den delvise nedlukning medfører ikke ændringer i forhold til åbningstider. 

Sundhed 
Alle tilbud fortsætter uændret under nedlukningen. Det betyder f.eks., at du stadig kan deltage i genoptræning, sundhedskurser, rådgivning og møde op til din tid ved tandplejen 

Velfærd 
De fleste tilbud på senior-, handicap-, psykiatri- og det sociale område fortsætter, og du vil stadig modtage den daglige hjælp, du er vant til. Men nogle tilbud kan ændre form, f.eks. erstattes nogle af de fysiske møder med virtuelle møder. Cafeer og åbne ikke-visiterede dag- og aktivitetstilbud på Seniorområdet lukkes ned, herunder også svømmehallen i Gulkrogscentret. Visiterede aktiviteter fortsætter. 

Besøgsrestriktioner på plejecentre er ophævet 12 februar.

Besøgsrestriktioner på bosteder - læs mere her https://www.vejle.dk/borger/mit-liv/sundhed-og-omsorg/corona-paa-aeldre-og-det-specialiserede-socialomraade/

Kultur 
Indendørs aktiviteter inden for kulturområdetsport og fritid er lukket for offentligheden. Det vil berøre en række kommunale kulturinstitutioner, f.eks. museer, Vejle Musikteater, kulturhuse, biografer, svømmehaller, idrætshaller, fitnesscentre og biblioteker. Musikskolen laver virtuel undervisning.

Udendørs kulturinstitutioner genåbnes med krav om, at besøgende skal fremvise dokumentation for negativ
test, der er højst 72 timer gammel.

Professionel idræt 
Professionelle idrætsudøvere kan fortsat anvende indendørsarealer, som er lukket for offentligheden. Det er ikke længere tilladt med op til 500 personer ved indendørs og udendørs idrætsarrangementer. 

Vedr. udendørs foreningsaktiviteter, idræt og legepladser m.v. 
Forsamlingsforbuddet hæves fra 5 til 25 personer for så vidt angår udendørs idræts- og foreningsaktiviteter
i organiseret regi.

Der gælder fortsat en lang række nationale tiltag i hele landet, herunder anbefalinger om begrænsning af social kontakt, forsamlingsforbud på 5 personer (un´dtagenpå Bornhoom, hvor det er hævet til 10 personer), krav  om brug af mundbind og visir.

 

 

Sidst opdateret: 24. februar 2021