Information til dig, som er smittet med Civdd-19 og skal på frivilligt isolationsophold uden for hjemmet

Det vigtigste for at undgå smittespredning er, at smittede personer går i selvisolation.
Det betyder også, at hvis du er konstateret smittet med Covid-19, så skal du holde afstand til de mennesker, som du bor sammen med.

Ikke alle har mulighed for at holde tilstrækkelig afstand til andre i deres husstand.
Det kan f.eks. være fordi, deres bolig er meget lille, de deler husstand med personer, som har øget risiko for at blive alvorligt syge ved COVID-19 eller andre grunde.

Hvis du er i den situation, kan Vejle Kommune tilbyde et frivilligt isolationsophold uden for hjemmet.

Det er kommunens Myndighedsafdeling, der visiterer til isolationsophold uden for hjemmet.
Et isolationsophold uden for hjemmet betyder, at kommunen finder et sted til dig, hvor du kan opholde dig, hvis du testes positiv for coronavirus.

I Vejle Kommune har vi reserveret værelser i lejlighed, der normalt udlejes til Bed and Breakfast 16 km fra Vejle, og 15 hotelværelser 10 km fra Vejle.

Sådan foregår et frivilligt isolationsophold?

Under dit ophold forventes du at klare dig selv. Du skal selv stå for rengøring, bestille eller lave mad, kontakt til pårørende, evt. kontakt til læge, hvis du bliver syg m.v. Isolationsopholdet og tre hovedmåltider er gratis, men du skal selv betale for andre fornødenheder.

Du skal som udgangspunkt selv sørge for transport til isolationsstedet. Du bør ikke tage offentlig transport eller taxa på grund af smittefare. Det bedste er, hvis du kan køre alene i din egen bil eller blive kørt af et medlem af din husstand.
Har du ikke mulighed for det, så gælder de almindelige regler for støtte til transport via kommunens støtteordninger, og du kan kontakte kommunen.

Du bør under opholdet ikke omgås personer, der ikke er smittet med coronavirus. Undlad derfor at få besøg. Du må dog gerne opholde dig sammen med evt. andre, som også er i selvisolation på stedet, fordi de også er smittede.

Hvad får jeg stillet til rådighed under mit ophold?

Du får udleveret håndklæder og nyt sengetøj ved ankomst og efter behov under opholdet. Der vil også være håndsprit, håndsæbe, engangslommetørklæder og affaldsposer samt rengøringsmidler til rådighed.

Alt det andet, du har behov for, skal du selv medbringe, bl.a. personlige ejendele som f.eks. toiletsager og evt. medicin, tøj, bøger, tablet, computer m.v. Du må også gerne medbringe mad, drikkevarer og snacks hjemmefra. Der vil være gratis adgang til Wi-Fi.

Isolationsfaciliteten tilbyder mulighed for tre gratis hovedmåltider dagligt, hvis du ønsker det.

Du skal være uden symptomer i 48 timer, inden du kan ophæve selvisolationen og betragte dig selv om smittefri.


Kontakt vedr. isolationsophold uden for hjemmet

Kontakt Myndighedsafdelingen på tlf. 2484 6415 i åbningstiden:

Mandag – onsdag kl. 8-15:15, torsdag 8-17 og fredag 8-14:15.
Lørdag og søndag kl. 10-12.

 

Sidst opdateret: