Læs mere om corona - bl.a. om restriktioner, vaccinationer og test. Lyntest i Børkop, Egtved, Give, Jelling, Ågård og 5 steder i Vejle i uge 9


Læs mere om corona her / Information in English

Socialt samvær i en tid med corona

Her kan du læse Sundhedsstyrelsens gode råd om, hvordan du også privat skal minimere antallet af gæster.

Med udbredt smitte i samfundet, og en årstid der gør at vi søger indenfor, er det nu særligt vigtigt at forebygge smitte med ny coronavirus. Vi skal derfor være sammen med færre personer, i kortere tid, og ikke med for mange forskellige.

At være sammen med andre mennesker er vigtigt for vores trivsel og mentale sundhed.

Samtidig ved vi, at risikoen for smitte stiger, når vi er mange sammen. I sociale sammenhænge og under uformelle rammer, kan det være vanskeligt at efterleve krav og anbefalinger om afstand og hygiejne. Når vi er flere, der samles, kan der være risiko for ’superspredninger’, hvor en eller få individer på kort tid smitter et meget stort antal personer. Der kan være risiko for, at man spreder smitten, selvom man ikke har symptomer. 

I efteråret og vinteren, hvor vi rykker mere indenfor, skal vi  begrænse antallet af sociale kontakter. Vi skal være sammen med få personer, i kortere tid og ikke med for mange forskellige. Vi skal holde os til en fast lille omgangskreds på højest 5 forskellige personer, ud over vores egen husstand. Og derudover, i en periode, aflyse aftaler med personer, som vi ikke plejer at ses med. Vær desuden opmærksom på eventuelle gældende restriktioner. 

På denne måde kan vi alle sammen bidrage til at undgå smittespredning.

Sidst opdateret: 22. februar 2021