Lider du af en langvarig eller kronisk sygdom? Så har din arbejdsgiver mulighed for at få en §56 aftale, og modtage sygedagpengerefusion fra din første sygedag.

En §56 aftale gør det muligt for din arbejdsgiver at få sygedagpengerefusion fra din første sygedag. På den måde får din arbejdsgiver færre udgifter end ellers, når du er syg.

Hvis du samtidig informerer dine kollegaer om, at du har en §56 aftale, kan det skabe større forståelse for din situation.

Sådan får du en §56 aftale

 • Hent ansøgningsskemaet ved at trykke på den lilla boks herover.
 • Udfyld og underskriv ansøgningsskemaet sammen med din arbejdsgiver.
 • Send ansøgningen til Jobcenter Vejle via digital post. Hvis ikke du har mulighed for at sende digitalt, kan ansøgningen sendes med post til Jobcenter Vejle, Havneparken 16C, 7100 Vejle.

Ofte stillede spørgsmål

 • Hvem har mulighed for at få en §56 aftale?

  Du kan ansøge om at få en §56 aftale hvis du lider af en langvarig eller kronisk sygdom, der betyder at du forventer at have mere end 10 fraværsdage om året på dit arbejde.

  Din arbejdsgiver kan modtage sygedagpengerefusion når du har mere end 4 fraværstimer i løbet af en uge.

  De uger hvor du ikke har fravær eller hvor fraværet er mindre end 4 timer, kan din arbejdsgiver ikke modtage refusion. Aftalen bruges således kun i de uger hvor dit sygefravær er på mere end 4 timer.

 • Hvordan søger jeg?

  Udfyld ansøgningen og send den til Jobcenter Vejle via digital post. Hvis ikke du har mulighed for at sende digitalt, kan aftalen sendes med almindelig post til Jobcenter Vejle, Havneparken 16C, 7100 Vejle.

  Du kan først gøre brug af aftalen, når ansøgningen er godkendt af Jobcenter Vejle. Det er derfor vigtigt at du sender ansøgningen så hurtigt som muligt.

  Når vi modtager din ansøgning, vil vi tage stilling til, om aftalen kan godkendes.

  Der kan opstå behov for lægelige oplysninger, inden vi kan træffe en afgørelse. Vi vil kontakte dig, hvis vi har brug for flere oplysninger.

   

 • Hvor længe gælder en §56 aftale?

  En § 56 aftale kan godkendes for op til 2 år ad gangen og er knyttet til din nuværende arbejdsplads
  og den konkrete lidelse.

  Aftalen kan fornyes, hvis betingelserne fortsat er opfyldt. 

Kontakt Jobcenter Vejle - Sygedagpenge §56 aftale

Havneparken 16c, 7100 Vejle
Tlf. 76 81 00 89
Sidst opdateret: