6 ugers jobrettet uddannelse

Få flere af de kompetencer, som virksomhederne efterspørger - det øger dine muligheder for at komme hurtigere i job.

Anbefal denne side:

Hvis du modtager dagpenge, har du mulighed for at tage en 6 ugers jobrettet uddannelse allerede fra din første dag som ledig. For at kunne bruge ordningen er det også en betingelse, at du enten er ufaglært, faglært eller har en uddannelse, som kan sidestilles med en erhvervsuddannelse.

Sådan gør du

• Det er din A-kasse, som skal godkende, om du omfattet af ordningen.
  • Hvis du bliver godkendt, kan du vælge mellem de uddannelsesforløb, som fremgår af positivlisten.
  • Det er også din A-kasse, som skal godkende uddannelsen, inden du starter.

Ofte stillede spørgsmål

• Hvornår kan jeg tage en 6 ugers jobrettet uddannelse

Du kan starte allerede fra din første dag som ledig.

Hvis du er under 25 år, skal du være opmærksom på, at dit uddannelsesforløb skal være afsluttet inden for de første 6 måneders ledighed.

Er du 25 år eller derover, skal dit uddannelsesforløb være afsluttet inden for de første 9 måneder af din ledighed.

• Hvad er en positivliste?

Positivlisten er en liste over uddannelsesforløb, der giver de bedste muligheder for at komme i job. På listen finder du uddannelsesforløb af op til 6 ugers varighed. Listen revurderes hvert år, så den afspejler de aktuelle jobmuligheder på arbejdsmarkedet.

Find positivlisten her.

Kontakt Jobcenter Vejle

Havneparken 16c, 7100 Vejle
  • Telefontid
  • Mandag - onsdag 8.00-15.00
  • Torsdag 8.00-17.00
  • Fredag 8.00-14.00

Brug Digital Post, hvis du sender personlige oplysninger.

• Fremmøde
  • Mandag - onsdag 9.00-15.00