Tag med på 6 eventyr rundt i vores smukke natur.

To små børn i en skov med flyverdragter med tegnet kongekrone på hovedet og tryllestav i hånden

App med 6 børnevenlige skattejagter i naturen

Natureventyr er en app fyldt med eventyr målrettet børn i alderen 3 til 8 år. Eventyrene udspiller sig som skattejagter langs børnevenlige ruter.

Natureventyr sætter scenen for børnevenlige eventyr med rod i historien, fortalt med et smil i øjet og med en tone, der fanger børnenes interesse. Undervejs er der også forskellige udfordringer og handlinger, som skal udføres, hvilket aktiverer børnene og holder dem interesserede i historien.

Gratis oplevelse

App’en "Natureventyr" er gratis at downloade til både iOS og Android.

Eventyrene i Vejle Kommune er gratis at gå på opdagelse i

6 eventyr skrevet unikt til området 

NYT: Vindelev - Rejsen fra den evige vinter

Dette eventyr tager jer med på en tur rundt i den lille landsby Vindelev, hvor to mænd fandt en stor guldskat i 2020. I eventyret følger I pigen Sol, som er datter af stormanden Vindi. En evig vinter har ramt landet, og Vindi har besluttet, at alle i landsbyen skal rejse mod syd. Sol bliver sendt ud for at finde præstinden Kraka, så de kan bringe et guldoffer til guderne, før de tager ud på deres lange rejser.

Gødding Skov - Kong Rans fire venner

Tag med Kong Ran på eventyr i Gødding Skov i historien om Kong Rans fire venner. For at blive en dygtig konge skal man have gode venner og Kong Ran vil gerne være en dygtig konge.

På turen kommer I forbi imponerende gravhøje fra bronzealderen. 

Vingsted Jernaldermiljø - Balladen om de dumme krige

I eventyret Balladen om de dumme krige skal I høre historien om den viljestærke pige Sigrid, som savner sin far, krigeren Gorm den Bomstærke. Høvding Orm skal derfor overtales til ikke længere at starte dumme krige så Sigrids far kan komme hjem igen. Eventyret foregår i Vingsted Jernaldermiljø. Der er gratis entre. 

Dyrehaven i Vejle - Akiko og den hvide hjort

På eventyret om Akiko og den hvide hjort møder I sikahjorten Akiko, der drager på eventyr i parken for at finde hjælp til sin syge bedstemor. På turen gennem Dyrehaven i Vejle finder I både dådyr og sikahjorte og man kan få lov at se dem på tæt hold.

Rørbæk Sø - Rejsen til Ægirs kilde

Ved Rørbæk Sø finder I et helt fantastisk naturområde. Her kan I opleve ældgammel skov, stejle skrænter og billedskønne Rørbæk Sø. I eventyret om Rejsen til Ægirs kilde drager I afsted på en rejse med drengen Ask, som rejser til jætternes land Jotunheim for at redde sin søster Else. Fortællingen tager udgangspunkt i historien om, hvordan Gudenåen, som ikke ligger så langt derfra, blev til.

Holtser Hage - Astrids stormfulde færd

I eventyret Astrids stormfulde færd følger I vikingepigen Astrid, som måtte drage ud på en farefuld færd for at redde sin far fra en mægtig storm. På eventyret kommer I både til at gå langs stranden og helt ud på Holtser Hage. Undervejs møder I de tre vogtere, som hjælper Astrid på hendes rejse. Eventyret slutter ved en shelterplads, hvor der også findes borde og bænke, hvor man kan nyde sin madpakke.

Natureventyrerne er en del af Bevæg dig for livet i Vejle Kommune og er lavet i samarbejde med Teknik og Miljø, Vejle Bibliotekerne og Visit Vejle.

Sidst opdateret: