Oplev det spændende terræn i sadlen på en mountainbike i Nørreskoven, i Sønderskoven, Vejle Bike Park og ved Brandbjerg Højskole.

Mountainbike Vejle er en del af KINGDOM OF CYCLING

Drenge på mountainbike
Drenge på mountainbike
Mountainbike skilt
Mountainbike skilt
Mand på mountainbike
Mand på mountainbike
Familie på mountainbike
Familie på mountainbike

Nørreskoven

Sporet i Nørreskoven bugter sig med mange kuperede strækninger på begge sider af den store slugt med Bybækken i bunden. Sporene er åbne året rundt, og du kan hjælpe med at bevare den gode kvalitet ved at holde dem smalle og undlade at køre, når det er meget vådt.

Begge spor er ensrettede, og en rundtur på både blåt og rødt spor er på i alt 5,2 km med 330 højdemeter. Højdeprofilet på kortet viser højdeforholdene fra starten ved Ørnebjerg og ved gennemkørsel af både det blå og røde spor. Nørreskoven er meget kuperet, så selv på det blå spor er der mange højdemeter.

Kort over mountainbikesporene i Nørreskoven
Kort over mountainbikesporene i Nørreskoven
Kort over Teknikbanen  og Dragerytteren
Teknikbanen og Dragerytteren, som er en lille rundtur på ca. 3 km.

Sønderskoven

Sporet i Sønderskoven starter og slutter ved Granhytten, og rundturen er på ca. 8 kilometer - med ca. 200 højdemeter. Ruten fører dig igennem en stor del af Sønderskoven og følger bl.a. begge sider af den smukke Mølholmdal. Sporet er et blåt spor og egner sig til alle ryttere med grundlæggende færdigheder. Udfordringer er der mange af, og ønsker du flere og sværere, er der også enkelte røde forhindringer langs ruten, som du kan vælge til eller fra. Sporet er et helårsspor, og du kan hjælpe med at bevare den gode kvalitet ved at holde det smalt. Undgå derfor kørsel ved siden af det anlagte spor, og undgå kørsel når det er meget vådt.

Kort over blåt spor i Sønderskoven
Kort over blåt spor i Sønderskoven

Dragehalen

- en teknikbane på Brandbjerg Højskole

Dragehalen er en teknikbane til mountainbikes, hvor du har mulighed for at øve tekniske færdigheder, på en bane der er designet til det. På banen møder du farverne blå, rød og sort. Farverne fortæller, hvilken sværhedsgrad udfordringen har. Er du nybegynder, skal du vælge blå. Rød er lidt sværere, mens sort er den sværeste.  Det betyder, at store som små, øvede som ikke øvede kan have glæde af banen. Du skal være opmærksom på, at færdsel er på dit eget ansvar. Vi har gjort os umage med at lave en sikker bane, men du kan komme til skade hvis du ikke kører efter forholdene.

I tilknytning til banen, finder du Dragerytteren, som er en lille rundtur på 3 km, hvor du kører på sti i skov og på landevej.

Hvis I er en gruppe på over 8 personer, kan I booke banen på www.udeliv.vejle.dk. På den måde kan I som fx skoleklasse eller MTB- klub have banen for jer selv under træning.

God fornøjelse.

Mountainbike teknikbane
Mountainbike-teknikbane på Brandbjerg Højskole
Mountainbike teknikbane
Mountainbike-teknikbane på Brandbjerg Højskole
Mountainbike teknikbane
Mountainbike-teknikbane på Brandbjerg Højskole

Vejle Bike Park

- teknik- og træningsbane i Grønnedalen

Hvis du vil styrke dine tekniske færdigheder på mountainbike’en kan du nu besøge den nye Vejle Bike Park, der er en af Danmarks største. Her er op mod 100 features med både små og store hop, rockgardens, wallride, boardwalk og broer.

Vejle Bike Park er både for begyndere og mere øvede, adrenalinhungrende vovehalse. Der findes fem gradueringer: let (grøn), middel (blå), middelsvær (rød), svær (sort) og ekstrem (orange). Og så er der også en børnebane. Det anbefales i øvrigt, at børn kører under opsyn af voksne.

Husk sikkerhedsudstyret

Du skal altid bære hjelm i Bike Parken, og du må ikke køre sværere spor end dine evner rækker til. Tjek altid sporet først og vurdér, om det er inden for dine evner.

Som øvet kan du benytte de sværere linjer i parken. Her skal du have ekstra sikkerhedsudstyr på: Rygskjold, fullfacehjelm samt albue og knæbeskyttere. Se i øvrigt sikkerhedsanvisningerne på informationstavlen ved Vejle BikePark.

Vejle Bike Park
Vejle Bike Park
Vejle Bike Park
Vejle Bike Park
Vejle Bike Park
Vejle Bike Park
Oplev mountainbikesporet i Sønderskoven på denne lille video
Sidst opdateret: