Hvad er SSP, hvem er ansat, hvordan kontakter jeg dem og hvad kan de hjælpe mig med?

Her kan du læse om SSP og se hvem vi er, hvilke områder vi er tilknyttet og hvordan du kontakter os.

I Vejle Kommune er der et SSP team, som består af en leder og seks SSP-teammedarbejdere.Det er SSP teamets opgave at sikre samarbejdet mellem de tre SSP-parter, som hver har et ansvar for børn og unges trivsel nemlig skolen, socialområdet og politiet.
SSP-samarbejdet er et formaliseret samarbejde, som organiserer kommunens kriminalitetsforebyggende indsats over for børn, unge og deres forældre.
Det overordnede formål med SSP er at opbygge et lokalt netværk, som kan medvirke til at forebygge kriminalitet og anden uhensigtsmæssig adfærd blandt børn og unge.
Det sker blandt andet gennem en række konkrete indsatser, hvor målgruppen er de 10–25 årige og deres forældre.
Med henblik herpå har SSP til opgave at opfange faresignaler og udviklingstendenser i kriminaliteten samt i børn og unges levevilkår.
Ligeledes skal SSP bearbejde, klarlægge og synliggøre årsagerne til, at enkelte børn og unge begår kriminalitet eller har anden uhensigtsmæssig adfærd.

• Helle Midskov Brynaa

SSP-leder