Skolerne i Vejle Kommune arbejder hele tiden og i alle fag på at styrke alle børns og unges sproglige kompetencer. Når vi har fokus på at understøtte alle elevers sproglige forudsætninger, så er det bla. for at de aktivt at kan forstå og tilegne sig faglighed.

Alle skoler har udpeget en ressourceperson, som har kendskab til undervisning i dansk som andetsprog. Ressourcepersonen er med til at understøtte den enkelte elev og at undervisningen generelt tager høje for den sproglige dimension i alle fag. Ressourcepersonerne mødes et par gange årligt med deres netværkNetværket er desuden styrket af Flyverteamet, som består af fire erfarne lærere i dansk som andetsprog. Flyverteamet er et tilbud til alle skoler, som efterspørger sparring og samarbejde om praksisudvikling i forbindelse med dansk som andetsprog.  

 Børn og unge skal opnå sproglige kompetencer, der gør, at de kan begå sig i et samfund, hvor der stilles store krav, uanset om vi taler om uddannelse, fritid eller arbejdsliv. Sproglige kompetencer har også i det daglige stor betydning. Det skal eleverne opleve og erkende for at kunne tage ansvar og få indflydelse. 

Sidst opdateret: