Læs mere om corona - bl.a. om restriktioner, vaccinationer og test. Lyntest i Børkop, Egtved, Give, Jelling, Ågård og 5 steder i Vejle i uge 9


Læs mere om corona her / Information in English

Til dig, der har et han­di­cap, et mis­brug, er psy­kisk sår­bar el­ler so­ci­alt ud­sat

Som borger på det specialiserede socialområde er du særlig sårbar. Derfor følger vi myndighedernes anbefalinger og gør alt, hvad vi kan for at undgå smittespredning. Få en status på tilbuddene på socialområdet.

Tiltag på Handicapområdet

Opdaterede besøgsrestriktioner på Vejle Kommunes botilbud - nu kun muligt med besøg i kritiske situationer (opdateret 9. december)

I november gav Styrelsen for Patientsikkerhed Vejle Kommune et påbud om midlertidige restriktioner mod besøgendes adgang til botilbud på handicap- og psykiatriområdet, som betød, at besøg som udgangspunkt skulle foregå udendørs, og at besøg på indendørs arealer kun var muligt i forbindelse med kritiske situationer – og i særlige tilfælde af 1-2 personer.

Da smittetallene fortsat går den forkerte vej, skærper Styrelsen for Patientsikkerhed retningslinjerne yderligere for bosteder i Vejle Kommune, så der nu er tale om et decideret besøgsforbud.

Det betyder, at besøg nu kun er muligt i kritiske situationer af forældre eller af en-to faste personer, som borgeren selv har udpeget. Besøg må kun finde sted i borgerens egen lejlighed/værelse eller i et særligt indrettet besøgsrum. Det er ledelsen på det enkelte sted, som vurderer, om der er tale om en kritisk situation eller ej.

Mundbind eller visir ved besøg på bosteder (opdateret 29. september)

Sundhedsstyrelsen skærper nu sin anbefaling af, hvornår man skal bruge mundbind eller visir. Rådet lyder, at både borgere og sundhedspersonale bør tage et mundbind på, når det ikke er muligt at holde afstand på sygehus, plejehjem, ved egen læge mv. Vejle Kommune har derfor besluttet, at personalet i hjemmeplejen og på plejecentre og bosteder for voksne nu bærer mundbind eller visir. Og at pårørende, der kommer på besøg, og ikke kan holde to meters afstand, også skal have enten mundbind eller visir på. Pårørende bedes selv medbringe mundbind eller visir.

Dagtilbud og beskyttet beskæftigelse (opdateret d. 16. juni)

Alle dagtilbud og den beskyttede beskæftigelse er genåbent, men i en reduceret og tilpasset form, som opfylder sundhedsmyndighedernes retningslinjer om afstand, hygiejne, rengøring mv. 

 

Tiltag på Social- og Psykiatriområdet 

Opdaterede besøgsrestriktioner på Vejle Kommunes botilbud – nu kun muligt med besøg i kritiske situationer (opdateret d. 9. december)

I november gav Styrelsen for Patientsikkerhed Vejle Kommune et påbud om midlertidige restriktioner mod besøgendes adgang til botilbud på handicap- og psykiatriområdet, som betød, at besøg som udgangspunkt skulle foregå udendørs, og at besøg på indendørs arealer kun var muligt i forbindelse med kritiske situationer – og i særlige tilfælde af 1-2 personer. Da smittetallene fortsat går den forkerte vej, skærper Styrelsen for Patientsikkerhed retningslinjerne yderligere for bosteder i Vejle Kommune, så der nu er tale om et decideret besøgsforbud.

Det betyder, at besøg nu kun er muligt i kritiske situationer af forældre eller af en-to faste personer, som borgeren selv har udpeget. Besøg må kun finde sted i borgerens egen lejlighed/værelse eller i et særligt indrettet besøgsrum. Det er ledelsen på det enkelte sted, som vurderer, om der er tale om en kritisk situation eller ej.

Mundbind eller visir ved besøg på bosteder (opdateret 29. september)

Sundhedsstyrelsen skærper nu sin anbefaling af, hvornår man skal bruge mundbind eller visir. Rådet lyder, at både borgere og sundhedspersonale bør tage et mundbind på, når det ikke er muligt at holde afstand på sygehus, plejehjem, ved egen læge mv.

Derfor har Vejle Kommune besluttet, at personalet i hjemmeplejen og op plejecentre og bosteder nu bærer mundbind eller visir. For personale ansat i socialpsykiatrien gælder, at de bærer mundbind eller visir, når det ikke er muligt at holde afstand, når borgeren er særlig udsat, og når pleje-og omsorgsopgaver kræver, at personalet er tæt på borgeren. I alle andre situationer bruges ikke ansigtsværnemidler. I forhold til besøgende anbefaler vi, at der bruges mundbind eller visir, hvis det ikke muligt at overholde Sundhedsstyrelsens vejledninger. 

Dagtilbud (aktivitetstilbud og væresteder) og bostøtte

Vores dagtilbud er også genåbnet og ligner på mange måder sig selv, dog skal vi selvfølgelig overholde sundhedsmyndighedernes retningslinjer, hvor særligt håndhygiejne, rengøring og afstand er vigtige midler til at forebygge smitte.

Alkohol og stofmisbrug

RusmiddelCenter Vejle kører også normalt igen, og vi går mere og mere over til, at borgeren møder fysisk frem til behandling igen.   

Væresteder for socialt udsatte, sundheds- og stofindtagelsesrummet og natherberg

Væresteder og natherberget kører igen som normalt, men vi overholder sundhedsmyndighedernes retningslinjer om hygiejne, rengøring og afstand.

 

Sidst opdateret: 09. december 2020