Søg hjælpe­midler

Har du eller dit barn et handicap - eller er du ældre og svækket? Så kan du søge om eller få tilskud til hjælpemidler, forbrugsgoder og boligændringer.

Hjælpemidler, forbrugsgoder eller boligændring

Du kan f.eks. søge om støtte til el-køretøj,  lån af kørestol, rollator, toiletforhøjer, seng, kugledyne, ramper, at få dørtrin fjernet eller støtte til at få lavet ændringer i din bolig.

Tro og Love i enkle og entydige sager

Loven har pr. 1/1-2018 ændret sig og det betyder, at kommunen nu i udvalgte sager må træffe afgørelse alene på baggrund af den modtagne ansøgning.

Du kan søge om tilskud til udskiftning af forskellige hjælpemidler blandt andet rollator, badebænke og toiletforhøjere. Det drejer sig dertil om fodindlæg, skoforhøjelse, støttekorset, paryk, brystprotese samt kompressionsstrømper og -ærmer. Du kan også søge om hjælp første gang til diabeteshjælpemidler, brystproteser, badebænk og toiletforhøjer.

Ansøgning via Tro og Love har en sagsbehandlingstid på højest 5 hverdage.

 


Personlige hjælpemidler

Du kan f.eks. søge om tilskud til ortopædisk fodtøj, arm- og benprotese, støttekorset, bandager, stomihjælpemidler, inkontinenshjælpemidler, teleslynge, forstærkertelefon, dørklokkeforstærker og vibrationsvækkeur.


Kompressionsstrømper

Du kan søge om tilskud til kompressionsstrømper, også kaldet støttestrømper, hvis du har en kredsløbslidelse som f.eks. årekunder, væske i benene eller følger efter blodpropper i ben eller arme. 

Har du tidligere modtaget tilskud til kompressionsstrømper og du ønsker tilsvarende produkt, kan du benytte dig at ansøgning via linket Tro og love hjælpemidler § 113 a ovenfor.


Synshjælpemidler

Du kan f.eks. søge om tilskud til øjenproteser, talende ure, digitale afspillere, synsforstærkeranlæg mv.


Handicapbil

Du kan søge om tilskud til bil, hvis du har et handicap.


Kvikservice for hjælpemidler - til enkle sager

Hvis du er over 18 år og har et varigt behov for et hjælpemiddel, og er sagen ukompliceret, kan du  søge hjælp hos Kvikservice, som har lokaler i nærheden af Hjælpemiddeldepotet i Vejle Kommune. Her sidder en sagsbehandler klar til at rådgive dig. 

Eksempler på hjælpemidler, som Kvikservice kan hjælpe med: Albuestokke, transportkørestol, toiletstol, rollator og andre små hjælpemidler.

Hvis vi har hjælpemidlerne på lager, kan du få dem med dig hjem.

Kontakt Kvikservice

Niels Finsensvej 14, 7100 Vejle
  • Fremmøde
  • Torsdag kl. 13.00-17.00

Find os via Google Maps:

Kontakt Hjælpemiddelteamet

Vestre Engvej 51B, 4. sal, Sundhedshuset, 7100 Vejle
Tlf. 76 81 80 81
  • Telefontid
  • Mandag-torsdag kl. 8.30-11.00
  • Fredag kl. 8.30-11.00

E-mail: hjaelpemidler@vejle.dk

Brug Digital Post, hvis du sender personlige oplysninger.

  • Fremmøde
  • Mandag-torsdag kl. 8.30-15.00
  • Fredag kl. 8.30-14.00

Sidst opdateret: 27. februar 2018