Søg hjælpe­midler

Har du eller dit barn et handicap - eller er du ældre og svækket? Så kan du søge om eller få tilskud til hjælpemidler, forbrugsgoder og boligændringer.

Hjælpemidler, forbrugsgoder eller boligændring

Du kan f.eks. søge om støtte til el-køretøj,  lån af kørestol, rollator, toiletforhøjer, seng, kugledyne, ramper, at få dørtrin fjernet eller støtte til at få lavet ændringer i din bolig.

I enkle sager om støtte til hjælpemidler kan vi træffe en afgørelse alene på baggrund af en tro- og loveerklæring. Sagsbehandlingstiden er højst fem dage.

Får du allerede tilskud til et hjælpemiddel, kan du med en tro- og loveerklæring søge om udskiftning af fodindlæg, støttekorset, paryk, brystprotese, kompressionsstrømper, badebænk, toiletforhøjer, rollator og albuestokke. Hvis du ikke ikke tidligere har fået en bevilling, kan du søge om tilskud til: Materialer til måling af blodsukker, brystprotese, badebænk og albuestokke. 


Personlige hjælpemidler

Du kan f.eks. søge om tilskud til ortopædisk fodtøj, arm- og benprotese, støttekorset, bandager, stomihjælpemidler, inkontinenshjælpemidler, teleslynge, forstærkertelefon, dørklokkeforstærker og vibrationsvækkeur.


Kompressionsstrømper

Du kan søge om tilskud til kompressionsstrømper, også kaldet støttestrømper, hvis du har en kredsløbslidelse som f.eks. årekunder, væske i benene eller følger efter blodpropper i ben eller arme. Får du allerede tilskud til kompressionsstrømper, så benytte dig af ansøgningen via linket ovenfor "Søg om hjælpemidler med tro- og loveerklæring".


Synshjælpemidler

Du kan f.eks. søge om tilskud til øjenproteser, talende ure, digitale afspillere, synsforstærkeranlæg mv.


Handicapbil

Du kan søge om tilskud til bil, hvis du har et handicap.


Kvikservice for hjælpemidler - til enkle sager

Hvis du er over 18 år og har et varigt behov for et hjælpemiddel, og er sagen ukompliceret, kan du  søge hjælp hos Kvikservice, som har lokaler i nærheden af Hjælpemiddeldepotet i Vejle Kommune. Her sidder en sagsbehandler klar til at rådgive dig. 

Eksempler på hjælpemidler, som Kvikservice kan hjælpe med: Albuestokke, transportkørestol, toiletstol, rollator og andre små hjælpemidler.

Hvis vi har hjælpemidlerne på lager, kan du få dem med hjem med det samme.

Kontakt Kvikservice

Niels Finsensvej 14, 7100 Vejle
  • Fremmøde
  • Torsdag kl. 13.00-17.00

Find os via Google Maps

Kontakt Hjælpemiddelteamet

Vestre Engvej 51B, 4. sal, Sundhedshuset, 7100 Vejle
Tlf. 76 81 80 81
  • Telefontid
  • Mandag-onsdag kl. 8.30-11.00
  • Torsdag kl. 8.30-11.00
  • Fredag kl. 8.30-11.00

E-mail: hjaelpemidler@vejle.dk

Brug Digital Post, hvis du sender personlige oplysninger.

  • Fremmøde
  • Mandag-onsdag kl. 9.00-15.00
  • Torsdag kl. 9.00-17.00
  • Fredag kl. 9.00-15.00

Sidst opdateret: 13. august 2018