Gøre­mål i fri­tid­en som svært handi­cap­pet

Har du et vedvarende, fysisk handicap, der gør det svært at gå? Søg om optagelse i Sydtrafiks ordning for handicapkørsel, så du på trods af dit handicap kan komme på indkøb, deltage i arrangementer og besøge venner og familie.

• Hvor svært handicap skal jeg have for at bruge Sydtrafiks handicapkørsel?

For at bruge Sydtrafiks handicapkørsel, skal du være svært gangbesværet.

Det betyder, at:

• Du ikke kan bruge de almindelige bybusser og rutebiler.
    • Du bruger enten kørestol eller ganghjælpemidler som krykkestokke, rollator eller lignende.

Som en forsøgsordning i perioden 2017-2020 kan blinde og synshandicappede også ansøge om optagelse i handicapkørselsordningen.

• Må jeg have en ledsager med?

Har du en ledsager med, skal ledsager som udgangspunkt betale samme pris som dig.

Hvis du har brug for en ledsager under selve kørslen, kan du søge om lov til gratis at få en ledsager med.

• Hvilke gøremål kan jeg bruge Sydtrafiks handikapkørsel til?

Du kan bruge handicapkørsel til fritidsaktiviteter og behandlinger, som du selv betaler.

Det kan være:

• Indkøb
    • Frisør
    • Fodbehandler
    • Sportsaktiviteter
    • Besøg hos venner og familie
    • Kulturelle arrangementer
  • Hvilke gøremål kan jeg IKKE bruge Sydtrafiks handikapkørsel til?

Du kan ikke bruge handikapkørsel til aktiviteter, som kommunen eller regionen kan yde kørselstilskud til. Du kan altså som udgangspunkt ikke bruge handikapkørsel til gøremål som:

• Lægebesøg
    • Behandling på sygehus

Undtagelse:
    Du kan godt søge om handicapkørsel, hvis du har fået afslag på din ansøgning om kørselstilskud fra kommunen eller regionen.

Læs mere om Sydtrafiks ordning til handicapkørsel

Sidst opdateret: 18. april 2017