Er du pårørende til et menneske med fysisk eller psykisk sygdom? Vil du blive bedre til at tackle rollen som pårørende? Så er vores selvhjælpskursus i Give Kulturhus måske noget for dig.

Underviserne på kurset Lær at tackle
Susanne Nybo og Bente Thorup frivillige undervisere på selvhjælpskurset

Kan du genkende noget af dette:

• Du mangler overskud i din hverdag
  • Du glemmer dine egne behov, fordi du fokuserer mest på den syge
  • Du oplever frustration og har dårlig samvittighed
  • Du har brug for redskaber til at passe bedre på dig selv

På kurset møder du andre pårørende og får inspiration og redskaber til at tackle udfordringer, som fx manglende overskud og følelsen af isolation.

Emner på kurset

• Håndtering af stress
  • Håndtering af træthed og søvn
  • Håndtering af vanskelige følelser; fx frustration og afmagt
  • Tanketeknikker
  • At sætte sig mål og nå dem
  • At løse problemer
  • At træffe beslutninger
  • At få hjælp og bruge sit netværk
  • Håndtering af konflikter og andre udfordringer
  • Kommunikation med den syge og andre

Hvem underviser?

Kurset ledes af Susanne og Bente, som er uddannet til at undervise på kurset. Begge har erfaring med at være pårørende. Derfor ved de, hvordan det føles, når sygdom vender op og ned på ens hverdag. Forløbet er praktisk orienteret og veksler mellem oplæg fra instruktørerne, øvelser og erfaringsudveksling. Blandt andet afprøver du en række selvhjælpsværktøjer, som du kan bruge på egen hånd efter kurset.

Næste kursus

Vi har endnu ikke planlagt næste kursus. Men du er velkommen til melde dig til, så tager vi kontakt til dig, når vi har en dato.

Tilmelding til kurset

Telefon: 76 81 81 01 (lukket i uge 29 og 30)
Mail: laerattackle@vejle.dk

Hør, hvad andre har fået ud af at gå på kurset, som Komiteen for Sundhedsoplysning står for.
Sidst opdateret: