Pro­gram for te­ma­dag - Hjer­nen i fo­kus

Er du nysgerrig efter at vide mere om hjernetræthed og andre udfordringer som skader i hjernen kan give? Eller vil du vide mere om mulighederne for at få hjælp? Så kom til temadag i Hjerneugen i Sundhedshus Vejle

Arrangementet er åbent for alle, hvad enten du er hjerneskaderamt, pårørende, fagperson eller blot nysgerrig. Alle arrangementer er gratis. Kom i god tid, hvis du vil være sikker på en plads til foredragene.

PROGRAM FOR TEMADAG I HJERNEUGEN

Tirsdag den 12. marts i Sundhedshus Vejle, Vestre Engvej 51, indgang B, 7100 Vejle

KL. 16.00 -18.00
STANDE I SUNDHEDSHUSETS FOYER – BLIV KLOGERE PÅ DINE MULIGHEDER
Mød forskellige afdelinger fra Vejle Kommune, Idræt for alle, Hjernesagen, Hjerneskadeforeningen, Foreningernes Hus, Privatpraktiserende fysioterapeuter, Parkinsonforeningen, Alzheimerforeningen, Kræftpatienternes Hus osv.

KL. 16.30 -17.00
HJERNESKADETRÆTHED OG ENERGIFORVALTNING (LOKALE 0.212)
Foredrag med Bettina Schmidt Olesen, konsulent fra Center for Specialundervisning til Voksne (CSV) og Anne Petersen, pædagogisk vejleder fra Center for Social Rehabilitering (CSR)

Hvorfor opstår hjernetræthed? Hvad er tegnene på den? Og hvad kan man gøre?
Trætheden forsvinder sjældent helt, men den kan blive nemmere at leve med, når både den ramte, og de pårørende forstår den.
Kun ved at arbejde MED trætheden kan man arbejde MOD den.

KL. 17.15-17.45
PARKINSON OG DEEP BRAIN STIMULATION, DBS (LOKALE 0.206 + 0.208)
Foredrag med Anette Gerhøj, en personlig beretning om Parkinsons sygdom gennem 18 år. Da Anette fik diagnosen som 37-årig, stod hun midt i arbejdslivet og havde hjemmeboende børn. I 2014 fik hun en hjerneoperation kaldet DBS (Deep Brain Stimulation), som har forandret hendes liv.

KL. 17.15-17.45
KAMPEN MOD MIG SELV (LOKALE 0.212)
Foredrag med Anne Nygaard Udesen, en personlig beretning om hjernerystelse.

KL. 18.30-20.00
„LIVET MED HJERNETRÆTHED“ (AUDITORIUM 1 OG 2)
Få gejst KL.og inspiration til at tage fat i dine ressourcer, og forvalte din energi i hverdagen, når du har hjernetræthed.
Kenneth Kinastowski var 34 år, da han fik en hjernebetændelse, som resulterede i en hjerneskade. Den vendte op og ned på hans liv. I dag får Kenneth førtidspension og arbejder bl.a. som frivillig kommunikationsmedarbejder hos Hjerneskadeforeningen.

PRAKTISK INFORMATION

PARKERING
Der er parkeringsmuligheder ved Sundhedshuset. Husk at stille p-skiven.

MULIGHED FOR SPISNING
Du kan selv tage en madpakke med eller købe et måltid

i DGI-huset i nabobygningen til Sundhedshus Vejle.

ARRANGØR
Vejle Kommune samt UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole.

HAR DU SPØRGSMÅL?

Ring til...