Få inspiration til at komme videre med livet efter en skade i hjernen tirsdag den 15. marts 2022 i Hjerneugen. Det sker i Sundhedshus Vejle, Vestre Engvej 51, indgang B, 7100 Vejle. Der er ingen tilmelding og alle er velkomne.

Temadag om hjernen
Temadag om hjernen

Program

Kl. 16.00-18.00

Stande i Sundhedshusets foyer – bliv klogere på dine muligheder

Mød forskellige afdelinger fra Vejle Kommune, patientforeninger, privatpraktiserende fysioterapeuter og andre aktører.


Kl. 16.00-17.00

Hjerneskadetræthed og energiforvaltning (Auditorium 1 og 2)

Foredrag med Bettina Schmidt Olesen, konsulent fra Center for Specialundervisning for Voksne (CSV Vejle) og Lilly Mols, tidligere kursist på CSV Vejle.
Bettina vil fortælle om baggrunden for hjerneskadetrætheden: Hvorfor opstår den? Hvilke tegn er der? Og hvad kan man gøre?
Lilly, der i 2015 blev ramt af en blodprop i hjernen, vil fortælle om hvordan hun i dagligdagen må træffe bevidste valg for at arbejde med sin energiforvaltning.
Trætheden forsvinder sjældent helt, men den kan bliver nemmere at leve med, når både den ramte og de pårørende forstår den. Kun ved at arbejde MED trætheden kan man arbejde MOD den.


Kl. 17.15-18.00

Da far forsvandt (Auditorium 1 og 2)

Foredrag med Helle, der stod med tre mindre børn, da hendes mand fik et slagtilfælde. På et splitsekund blev familiens liv vendt op og ned. Hør, hvilke tanker og følelser, det sætter gang i, når den ene forælder pludselig forsvinder, og hvordan det lykkedes familien at få en hverdag til at køre igen. Helle har især fokus på børnene, og hvorfor det er vigtigt, at børnenes perspektiver bliver hørt og husket"

 

Kl. 18.30-19.45 Ramt men robust (Auditorium 1 og 2)

Selv med tilsyneladende ens hjernepåvirkning trives vi forskelligt efter at være ramt af sygdom og skade på hjernen.

Nogle kommer sig hurtigt og godt; andre oplever store udfordringer. Hvordan forstår vi det?
Med afsæt i forskning og mange års samarbejde med patienter og pårørende tager vi et kig på det "klima", som hjernepåvirkningen udspiller sig i.
Hvilke forhold hjælper og hvilke bremser min bedring og trivsel?
Hvordan kan jeg selv påvirke mit forløb, så jeg kommer bedst muligt videre?

Foredrag v/ Camilla Kiib, autoriseret psykolog, specialist i klinisk neuropsykologi, Hjerne- & Nervesygdomme, Kolding Sygehus.


Alle foredrag er gratis. Deltagelse efter først-til-mølle.

Parkering

Der er parkeringsmuligheder ved Sundhedshuset. Husk at stille p-skiven.

Mulighed for spisning

Du kan selv tage en madpakke med eller bestille en pose med sandwich, kildevand og frisk frugt til 80 kr. på https://dgihusetvejle.nemtilmeld.dk/957/ 


Den bestilte mad udleveres fra kl. 17.30 i kantinen.

Arrangør

Jobcenter Vejle, Myndighedsafdelingen, Center for Social Rehabilitering, CSV Vejle, Sundhedscenter Vejle – genoptræning samt UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole.

 

Der er ingen tilmelding og alle er velkomne til Temadagen. 

Sidst opdateret: