SPOR18 er et tilbud til dig, som er over 18 år, hvor du kan få anonyme gratis samtaler. Vi kan hjælpe dig, der fx har problemer med uddannelse, venner, familie, føler dig ensom, har lavt selvværd, stress, angst eller andre udfordringer. Problemer kan løses i fællesskab - vi er klar til at hjælpe dig.

Hos os kan du få:

• Redskaber til at tackle dine udfordringer
  • En snak med en, der lytter til det DU har brug for at snakke om.
  • Hjælp til at finde gode fællesskaber og/eller foreninger, hvis du føler dig ensom eller gerne vil lære nogle nye mennesker at kende.

I SPOR18 ved vi også, hvor du kan få hjælp efter samtalerne med os. Fx foreninger, læge, psykiatri, kommune eller lignende.

Vi har tavshedspligt, så alt det vi snakker om sammen, er fortroligt.

Sådan får du kontakt til os:

• Du kan sende en SMS med teksten SPOR18 til 1910 – så ringer vi til dig hurtigst muligt.
  • Du kan også ringe til 76 81 83 50, og lægge dit telefonnummer – så ringer vi til dig hurtigst muligt.

Sådan foregår samtalerne:

• Du kan møde os fysisk i Sundhedshuset
  • Vi kan ringe sammen
  • Vi kan ses online på Teams

Sommerferielukket

Spor18 holder sommerferielukket fra den 7. juli til den 3. august 2022.

Du er velkommen til at lægge en telefonbesked med dit navn samt telefonnummer eller sende en mail til os, så vi vil kontakte dig hurtigst muligt efter d. 3 august.

Har du brug for akut hjælp?

Så kig i den Sociale Vejviser, her er en lang række tilbud og muligheder, som du kan gøre brug af.

Savner du et fællesskab?

Så har du mulighed for at være med Ungeuniversets UngeCafé. Det er onsdage fra kl. 14.00 – 16.45 og her kan du blive en del af et trygt fællesskab. Det er i Vejles Ungehus, Ved Vandværket 1 i Vejle.

Mange hilsner

SPOR18

*********************************************

Se en lille præsentation af Spor18 i denne video

Du kan ikke få et langt behandlingsforløb, men ”hjælp til selvhjælp” og et overblik over andre muligheder, fx hos kommunen, regionen, foreninger og din læge.

• Hvordan får jeg rådgivning?

Ring eller send en SMS med teksten SPOR18 til 1910, så ringer vi dig op hurtigst muligt efter ferien.

Du kan også ringe til tlf. 76 81 83 50 og lægge dit telefonnummer. Så ringer vi dig op hurtigst muligt.

• Er jeg anonym?

SPOR18 er en gratis og anonym rådgivning. Det betyder, at du ikke behøver at fortælle, hvem du er og hvor du bor. Som udgangspunkt vil vi dog gerne have et telefonnummer eller en mailadresse, som vi kan kontakte dig på, hvis vi fx skal ændre en aftale.

Vi har tavshedspligt, og du har mulighed for at være anonym. Vi fortæller med andre ord ikke til nogen, at du taler med os, heller ikke dine forældre.

Du skal dog vide at vi har underretningspligt. Det betyder, at vi har pligt til at underrette kommunen, hvis vi hører, at et barn eller en ung lever under forhold, der gør os bekymrede for den unges udvikling og trivsel. Vi gør dog aldrig noget uden, du ved det. Læs mere om underretning

• Hvad sker der, når bagefter jeg har sendt en SMS til jer?

Vi kontakter dig så hurtigt som muligt for at lave en aftale.

Ved den første samtale stiller vi dig spørgsmål. Det gør vi for at spore os ind på, hvilken hjælp du kan have glæde af, og hvilken rådgiver, der bedst kan hjælpe dig.

• Hvor lang tid går der, før jeg får rådgivning?

Du får typisk tilbudt en samtale en til tre uger derefter.

• Kan jeg få akut hjælp?

SPOR18 har ikke akut hjælp. Heldigvis er der en lang række andre muligheder.
    Se, hor du kan få akut hjælp i Den sociale vejviser.​

Sidst opdateret: