Corona - Se bl.a. nye testtider i sommerferien


Læs mere om corona her / Information in English

Projekt Gammelhavn

I sensommeren 2021 går et stort anlægsarbejde i gang i området ved Gammelhavn i Vejle. Den gamle posthusgrund skal omdannes til bypark, boliger og indkøbscenter, og forud for det etableres en ny forbindelsesvej forbi grunden, mens Sønderbrogade lukkes med et T-kryds. Følg projektet her på siden.

Hvad skal der ske?

Det store kryds mellem Sønderbrogade, Damhaven, Fredericiavej og Koldingvej i Vejle ombygges til et trebenet kryds (T-kryds), og Sønderbrogade lukkes af og omdannes til gågade.

Men inden det sker, etableres der en helt ny forbindelsesvej - Ny Gammelhavn - over Posthusgrunden mellem Fredericiavej og Gammelhavn med tilslutning til Sjællandsgade. Vejen tilsluttes Fredericiavej med et trebenet kryds ved ungehuset.

Den gamle posthusgrund skal huse en ny bypark og et stort byggeri, der udvikles af projektudviklingsfirmaet NPV, og som vil komme til at rumme kontorer, boliger, butikker, parkeringspladser, caféer mm.

Hvem står bag?

Som illustreret på kortet herunder vil arbejdet med udviklingen af Gammelhavn være fordelt på flere hænder. Spørgsmål til de forskellige dele af projektet kan derfor rettes til:

  • Vejle Kommune: Anlægger vejen med projekttitlen Ny Gammelhavn.  

  • Vejdirektoratet: Anlægger det nyt trebenede kryds mod Fredericiavej og står endvidere for ombygningen af krydset mellem Sønderbrogade, Damhaven, Fredericiavej og Koldingvej. 

  • NPV er bygherre på Posthusgrunden. 
Anlægsarbejdet ved Gammelhavn er fordelt mellem Vejle Kommune, Vejdirektoratet og NPV. Vejle Kommune anlægger vejen med projekttitlen Ny Gammelhavn. Vejdirektoratet anlægger de to nye kryds på Fredericiavej, og NPV står for det store byggeri af park og indkøbscenter.
Anlægsarbejdet ved Gammelhavn er fordelt mellem Vejle Kommune, Vejdirektoratet og NPV.

Hvad betyder arbejdet for trafikken?

Anlægsarbejdet vil få betydning for afvikling af trafikken omkring Gammelhavn, ligesom der vil blive foretaget nogle ændringer i parkeringsmulighederne.

Vi vil oplyse om de løbende ændringer med skilte i området, på vores trafikinformationsside og ad andre kanaler.

Sidst opdateret: 02. juli 2021