På cykel

Vejle ligger som et smørhul for cyklister af alle slags. Med en skøn natur, et bakket terræn og forbedrede og nye cykelruter gennem byen, tror vi på, at både motionister, turister og hverdagscyklister har de allerbedste rammer for at hoppe i sadlen i hele kommunen. Her finder du information, der passer til din cykelform.

Vejle er i førertrøjen, når det handler om gode cykelture.

Med et af danmarks smukkeste og vildeste cykelterræner er der gode muligheder for mange typer af cyklisme - se, hvad vi kan tilbyde dig her:

Find en cykelrute og se, hvor der er ønsker til nye cykelstier

Sådan får I bedre forhold til at cykle

Du vil opleve, at vi:

  • Laver nye cykelstier
  • Ændrer eksisterende cykelstier
  • Laver bedre vejkryds
  • Forsøger at påvirke adfærden, så flere vælger cyklen
  • Mere cykelparkering
  • Ekstra service til cyklister som luftpumpe og opladesteder til el-cykler

Derfor har vi udpeget et overordnet cykelrutenet, så vores cyklister får en bedre sammenhæng mellem cykelstierne i kommunen.

Vi vil gøre forholdene for cyklister bedre, især på de kortere ture f.eks. mellem hjem/skole/arbejde. På længere sigt er det målet, at man kan cykle mellem flere af kommunens byer. 

Vi arbejder hver dag med at skabe tryghed og sikkerhed for cyklisterne på vores veje. Erfaringer viser, at en aktiv indsats gør cyklen til en endnu mere attraktiv måde at komme frem på.

Hvorfor skal forholdene for cyklister være bedre?

Det er sundt og godt for miljøet at cykle, og derfor vil vi fremme forholdene for cyklister. Når du føler dig utryg som cyklist, vælger du ofte cyklen fra. Det ser vi f.eks., når forældre kører deres børn i bil i stedet for at lade dem cykle. Derfor skal vi gøre en aktiv indsats for at sikre gode forhold og tryghed, så cyklen stadig er et godt alternativ til bilen. 

På Horsensvej i Vejle viser et cykelbarometer hvor mange, der dagligt cykler forbi.

Barometeret på Horsensvej viser:

  • Dagens antal cyklister (tallet i displayet)
  • Årets antal cyklister (venstre søjle)
  • Sidste års antal cyklister (højre søjle) 

Barometeret er tænkt som en informationssøjle for cyklister og andre interesserede. Samtidig er tallene med til at sætte fokus på cyklister og forhåbentlig få flere til at vælge cyklen.

Sidst opdateret: 15. marts 2018