I Vejle er hverdagens cyklister højt prioriteret. Vi arbejder løbende på at forbedre forholdene for dig, der i det daglige bruger cyklen til skole, arbejde, indkøb og til fritidsaktiviteter. Sikkerhed og komfort er i højsædet. Her finder du en oversigt over dine muligheder.

Service på cykelturen

Cykelgader, hvor du som cyklist har forkørselsret,  grønne bølger, som gør turen hurtigere og cykelshunts, hvor du kan dreje uden at skulle vente på grønt lys, er med til at gøre det mere trygt og nemt at være cyklist i Vejle Kommune - ikke blot på Supercykelstien, men i hele byen og i oplandet.

For at gøre den daglige cykeltur til en god oplevelse bliver ruterne både i midtbyen og oplandet desuden løbende forsynet med cykelservice og lidt ekstra forkælelse i form af:

Se hvor du finder cykelservice i Vejle:

  • Tryk på kortet for at "låse det op" og zoome ind. Tryk på de store og herefter de små blå bobler og få tekst frem.
  • Herefter dukker serviceelementerne op - du kan se fotoeksempler herunder:
Smartbænk
Smartbænken (Strawberry Smart Bench) er et socialt opholdssted for alle, der kommer forbi. Bænken drives af solceller og opsamler døgnet rundt data som støj, temperatur, luftfugtighed og meget andet fra stedet, den står på. Du kan få del i dataene ved at tilslutte din mobiltelefon eller bærbare computer enten trådløst eller via kabel.
Pumpe og cykelværksted
Er kæden hoppet af eller dækket blevet fladt, mens din cykel stod og ventede på dig? Så er hjælpen inden for rækkevidde. En række servicepladser og parkeringsområder langs cykelruten er forsynet med luftpumper og cykelværksteder, så småreparationer kan klares med det fastlåste værktøj.
Ladestation
Ved en række el-ladestationer kan du nemt og sikkert oplade din elcykel, scooter eller elektriske kørestol. Stationen findes i forskellige udgaver.
Cykelparkering ved Vejle Trafikcenter
Vejle har fået flere hundrede ekstra cykelparkeringspladser i hele kommunen. Nogle med et andet udtryk end de gængse stativer - blandt andet her på pladsen foran Vejle Trafikcenter.

Lad dine børn cykle i skole

Selvtransporterende børn og sikkerheden omkring skolerne er af allerhøjeste prioritet i Vejle Kommunes Trafiksikkerhedsplan. Samarbejdet mellem kommunen, skolerne, lærerne, børnene og forældrene er helt grundlæggende.

Som forældre kan du være med til at gøre dit barn tryg ved at cykle eller på anden måde transportere sig selv i skole. Træn turen med barnet, når I har mulighed for det. Find øvelser til træningen.

 

Cykelgader - hvordan fungerer det?

Vejle har de senere år fået cykelgader, blandt andet forbi Rådhuset, hvor cyklister har fortrinsret, mens bilister er "gæster" i gaden. Se hvordan du færdes i en cykelgade i den lille film herunder:

Sådan kører du i en cykelgade

Følg løbelyset, så er der altid grønt lys for dig

På Grejsdalsvej forkæler vi cyklisterne, så det bliver sjovt og effektivt at cykle. Vi har indbygget grønne lamper i cykelstien, som lyser i takt med at der bliver talt ned til grønt lys. Tilpas din hastighed med løbelyset, så er der altid grønt lys for dig

Sidst opdateret: