Prøv en elcykel i en måned

Hvis du er bilist og bor i Jelling eller på ruten fra Egtved til Vejle, har du mulighed for at være blandt de heldige, der får lov at låne en elcykel i en måned. Fristen for tilmelding er 25. maj 2019. Elcyklerne indgår i to nye kampagner: ”Egtved, Jerlev og Ødsted cykler sammen” og "Jelling op på cyklen".

Lærerne i Ødsted er de første elcyklister i årets kampagne
Lærerne i Ødsted er de første elcyklister i årets kampagne.

I 2019 sætter Vejle Kommune som et forsøg fokus på, at inspirere borgere uden for Vejle by til at tage cyklen. For 300 kroner kan du afprøve, om du opnår nogle fordele ved at hoppe på elcyklen i stedet for at sætte dig i bilen, når du skal på arbejde, handle eller til fritidsaktiviteter.

• LÅN EN ELCYKEL I EN MÅNED

• Hvordan låner jeg en elcykel?

Ønsker du at låne en elcykel i en måned - enten nu eller senere på året, skal du inden 25. maj 2019 ansøge via formularen nedenfor.

• Hvad er mine omkostninger?

Det koster 300 kroner at låne en elcykel i en måned.

Pengene går til at justere cyklen op til næste bruger.

Husk, at din egen forsikring skal dække for lån af cyklen i låneperioden. Til gengæld koster det kun 1 kr. i strøm at oplade cyklen til at køre 50 km.

• Kan jeg ønske en speciel type cykel?

Der er investeret i et par Speed Pedelec-cykler, der kan køre op til 45 km i timen, hvis man selv træder godt til.

For at få lov at låne en Speed Pedellec i denne kampagne er der følgende betingelser:

• Du skal være over 25 år
    • Du skal være vant til at cykle
    • Du skal være indstillet på at dele dine erfaringer med en medarbejder i Vejle Kommune gennem en samtale, når du har lånt cyklen i en måned, så erfaringerne kan samles og indgå i planlægningsopgaver i fremtiden.

På en Speed Pedelec kan man ikke transportere børn eller montere en cykelanhænger, men det kan være en fordel at ønske sådan en cykel for personer, der kører mellem 20 og 30 km dagligt til og fra arbejde.

Der bliver desuden mulighed for at låne en el-ladcykel

Og så kan du selvfølgelig ønske at låne en almindelig elcykel.

• Jeg bor uden for området, men vil gerne låne en elcykel - er det muligt?

Bor du ikke i Jelling eller på strækningen mellem Egtved og Vejle, men et andet sted i kommunen, er du stadig velkommen til at ansøge, og er der elcykler i overskud, kommer du i betragtning.

• Hvad er fordelen ved at køre på elcykel?

Den almindelige elcykel er især god til mellemdistancer på 2-15 km. Helt op til de 15 km kan den konkurrere med bilen i tid, fordi man ikke skal holde i kø f.eks. for at komme ind i Vejle.

Desuden sparer man tid på at parkere og gå fra parkeringspladsen til sit bestemmelsessted.

Flere cyklister vil aflaste byernes veje og p-pladser.

Færre biler nedsætter ressourceforbrug, C02 udledning, støj og forurening.

Det er sundt, og man bliver glad af at cykle.

Tak for din ansøgning

Vi har sendt dig en kvittering på e-mail.

Lån en elcykel - udfyld formularen:

Du skal skrive dit fornavn og efternavn
Husk at skrive din vejnavn og husnummer.
Husk at skrive dit postnummer og by
Du skal skrive din e-mailadresse.
Du skal skrive dit telefonnummer.
Indtast din alder i hele år.

Din daglige transport

Husk at skrive dit transportbehov
Husk at vælge en form for transport.

Vælg de måneder, hvor du kan have glæde af at låne en elcykel.

The form contains errors

• {{validation.errorMessage}}

Elcykelkampagnen skudt i gang

29. marts var der kick off, hvor en gruppe politikere og kampagnegruppe cyklede elcyklerne fra Vejle til Ødsted Skole. Skolens lærere cykler forrest hele april måned. Herefter går cyklerne videre til de næste.

Fotograf: Krystyna Lipska

Politikere og kampagnefolk mødes på Kirketorvet Politikere og kampagnefolk mødes på Kirketorvet
Afsted mod Ødsted Skole iført kampagneveste Afsted mod Ødsted Skole iført kampagneveste.
Formanden for Egtved Udviklingsråd holder tale for små og store på skolen Formanden for Egtved Udviklingsråd, Kirsten Jensen, holder tale for små og store på skolen
Så blev det lærernes tur til at hoppe i førervesten Så blev det lærernes tur til at hoppe i førervesten.
Masser af skolebørn så til, da deres lærere overtog elcyklerne Masser af skolebørn så til, da deres lærere overtog elcyklerne.

Hvorfor sætter Vejle Kommune fokus på landsbyerne?

Sikre cykelforbindelser fra centerbyerne til Vejle er højt politisk prioriteret. I 2018 blev der etableret et stykke cykelsti mellem Egtved og Ødsted, som betyder, at der nu er en sammenhængende sikker cykelrute fra Vejle til Egtved. Kampagnen ”Egtved, Ødsted og Jerlev cykler sammen” understøtter brugen af cykelstien og skal være med til at sætte ekstra skub i pedalerne.

Vejle Kommune afprøver, om lokalt engagement kan øge interessen for at cykle.

Følgende cykelforretninger stiller elcykler rådighed for kampagnen:
Vinding Cykelcenter, Fri Bike Shop - Vejle, Vejle Cykle Central, Børge Madsen Cykler, Cykelsmeden i Give og Fri Bike Shop i Billund. Derudover har Vejle Kommune købt foreløbig 5 elcykler.

Sidst opdateret: 04. april 2019