Prøv en elcykel

Kommune og cykelhandlere samarbejder om el lånecykler

Nu skal det være slut med at sidde i bilkø morgen og aften. Vejle by vokser og byens gader er allerede i dag belastet af biltrafik morgen og sen eftermiddag.

Frivillige i Grønt Forum, Vejle Kommune og Cyklistforbundet er gået i samarbejde med Vejle Bys cykelforhandlere: Fri Bikeshop, Vinding Cykelcenter, Vejle Cykelcentral og Børge Madsen Cykler om at invitere flere bilister over på elcyklerne til glæde og gavn for alle.

 • El-cykel

 • 153 ville prøve en el-cykel

  Torsdag den 1. juni kl. 17.30 sendtes de første 10 deltagere i el-cykel-kampagnen afsted fra Rådhustorvet i Vejle. Deltagerne skal bruge juni måned til at cykle til og fra arbejde eller andre gøremål på el-cykel i stedet for i bil. Arrangørerne af kampagnen håber, at aktionen betyder, at mange af deltagerne fremadrettet dropper bil nummer to, eller bare fremover tænker sig om en ekstra gang, inden de tager bilen hen til bageren søndag morgen.

  153 af Vejle Kommunes borgere ønskede at være med i kampagnen, hvor man kan låne en el-cykel i en måned for blot 300 kr. Ansøgerfeltet har været meget bredt med borgere fra stort set alle lokalsamfund, og med mange deltagere, der har planer om at cykle langt over 20 km om dagen.

  10 af Vejles byrådspolitikere har også prøvet at cykle på elcykel op til kampagnestarten d. 1. juni. 

  Fra 1. juli og frem til 8. november skal de næste 40 borgere, der var heldige at blive udtaget, låne el-cyklerne i de næste 4 måneder.

  Det betyder, at arrangørerne desværre har måtte sende afslag til over 100 borgere, som også har vist interesse for at prøve el-cyklerne.

  Tilbuddet har afdækket en overraskende stor interesse blandt bilister for elcykler. Det har givet arrangørerne blod på tanden. Der er store perspektiver i at bilister flytter bare noget af deres daglige transport over på elcykler, som ikke fylder nær så meget på vejene og samtidig er en meget mere miljøvenlig transportform.

 • Vil du være med?

  Arbejdsgruppen bag projektet består af aktive i Grønt Forum og Cyklistforbundet. Gruppen mødes i juni for at aftale om der skal sættes nye aktiviteter i gang for at flytte flere bilister over på elcyklerne.

  Der er plads til flere aktive, så hvis du brænder for mere miljøvenlig transport på vejene og bedre fremkommelighed kan du kontakte tovholder for projektet: Britta Edelberg, Grønt Forum, Projektudvikling, Tekniks og Miljø. Kontakt: bried@vejle.dk eller tlf. 29125234

Sidst opdateret: 05. juli 2017