Antallet af smittede med corona stiger - læs bl.a. om nye restriktioner til og med 2. januar


Læs mere her - Information about coronavirus/Covid19

Supercykelstien

Med Supercykelstien har Vejles cyklister fået en sammenhængende og mere sikker rute - og lidt ekstra service på farten. Stien kobler midtbyen og dens mange stier sammen med oplandet. Få overblik over ruten og services her.

En sti med ekstra service

På Supercykelstien finder du cykelshunts, hvor du som cyklist ikke behøver at vente på grønt lys, cykelgader og meget andet.

Undervejs bliver du tilbudt services som cykelværksteder, smartbænke, ladestationer, pumper og meget andet. Se stiens forløb og services herunder (tryk på kortet).

Smartbænk
Smartbænken (Strawberry Smart Bench) er et socialt opholdssted for alle, der kommer forbi. Bænken drives af solceller og opsamler døgnet rundt data som støj, temperatur, luftfugtighed og meget andet fra stedet, den står på. Du kan få del i dataene ved at tilslutte din mobiltelefon eller bærbare computer enten trådløst eller via kabel.
Pumpe og cykelværksted
Er kæden hoppet af eller dækket blevet fladt, mens din cykel stod og ventede på dig? Så er hjælpen inden for rækkevidde. En række servicepladser og parkeringsområder langs Supercykelstien er forsynet med luftpumper og cykelværksteder, så småreparationer kan klares med det fastlåste værktøj.
Ladestation
Ved Supercykelstiens ladestationer kan du nemt og sikkert oplade din elcykel, scooter eller elektriske kørestol. Stationen findes i flere udgaver.
Cykelparkering ved Vejle Trafikcenter
Vejle har fået 300 ekstra cykelparkeringspladser nær Supercykelstien - blandt andet her på pladsen foran Vejle Trafikcenter.

En sti med oplevelser

Du møder forskellige typer af kunst og teknologi på Supercykelstien. Blandt andet en 400 meter lang kryds og tværs langs Flegmade. Et særligt lys som i tunnelen ved Havnegade er også med til at give oplevelser på ruten. I Mariaparken kan turen afbrydes med et hvil i en hængekøje, musik i pavillonen eller en omgang fodbold.  

Ved Lystbådehavnen kan du stoppe og lege på en kæmpehval eller træne på fitnessredskaber.

Hvalen på havnen
En børnevenlig hval landede i april på på Lystbådehavnen. Hvalen med indbygget rutsjebane er en del af en lille legeplads på Supercykelstiens rute.
Flegmades kunstfortov
Mere end 11.000 bogstaver spredes langs hele nordsiden af den nyrenoverede gade Flegmade. Bogstaverne danner en række citater , som løber langs Supercykelstien. Fortovet skabes med støtte fra Statens Kunstfond.
Mariaparken
I Mariaparken kan du gøre et stop på cykelturen - og smide dig i hængekøjerne eller i kæmpestolene. Om vinteren kan du skøjte på multibanen, der om sommeren bruges til boldspil af al slags. Et mødested på Supercykelstiens rute.
Lys i tunnel
Lyset i tunnelen i Havnegade er et eksempel på, hvordan der arbejdes med oplevelser langs Supercykelstien. Lyset skifter farver efter årstid og begivenheder (halloween, jul mm.).

Cykelgaden i centrum

På Supercykelstiens rute forbi Rådhustorvet er det smalle stykke blevet til en cykelgade, hvor cyklister har fortrinsret, mens bilister er "gæster" i gaden.

Se hvordan du færdes i den og andre cykelgader i den lille film herunder:

Sådan kører du i en cykelgade
Sidst opdateret: 08. april 2019