Super­cykel­sti­en

Vi bygger den nye supercykelsti i perioden 2016 til 2018. Den kommer til at binde oplandet vest og øst for Vejle sammen med midtbyen.

I de kommende år sætter vi større fokus på at planlægge forholdene for de bløde trafikanter. Supercykelstien forbinder mange af de nord- og sydgående stier, der allerede er anlagt. Supercykelstien forbinder vores stinet fra hele Vejles opland med midtbyen. Ruten bliver til en af vores vigtigste cykelruter. Mulighederne og potentialet for nye cyklister er stort. Mange kan få glæde af ruten i hverdagen, når de cykler til banegården, til arbejdet, i skolen eller på indkøb.

Se ruten, som den ser ud lige nu

Klik på billedet for at hente ruten som PDF. Vi reviderer løbende kortet i takt med at projekteringen og forundersøgelserne bliver færdige.

På kortet ser du ruten i sammenhæng med eksisterende udvalgte stier.
 • Hvad er en supercykelsti?

  En supercykelsti er:

  • En cykelsti med oplevelser
  • En cykelsti, der binder byens opland sammen med midtbyen
  • En cykelsti, der sikrer god fremkommelighed
  • En cykelsti, der giver større tryghed
 • Hvorfor skal vi have en supercykelsti?

  Vejles befolkning vokser, antallet af biler stiger og det giver mere trafik. Derfor vil vi: 

  • Gøre flere opmærksomme på gevinsterne ved at vælge cyklen: kortere transporttid og øget fysisk aktivitet.
  • Forbedre byens miljø og skabe bedre muligheder for sundhed og velvære.
  • Gøre det mere attraktivt at tage cyklen på de korte ture i Vejle.

Supercykelstiens strategihjul

Etaperne for arbejdet med supercykelstien

Vi gennemgår de enkelte strækninger og vurderer den bedste løsning på rute og form inden for de fysiske og økonomiske rammer. Vi vil afprøve flere tekniske løsninger ved forskellige forsøg rundt i byen.

Der er på nuværende tidspunkt 13 delstrækninger på supercykelstien. Se på kortet øverst på siden, hvordan de nuværende og foreløbige strækninger er placeret.

1. og 2. etape af supercykelstien – Vestre Engvej

Arbejdet med at anlægge Supercykelstien begyndte på Vestre Engvej den 7. september 2016. Supercykelstien på Vestre Engvej blev færdig i slutningen af 2016.

Kommende etaper på supercykelstien

 • Flegmade

  Supercykelstien på Flegmade er planlagt til slut 2016 og start 2017. I august havde vi en workshop med gadens beboere og erhvervsdrivende for at samle input til udseendet på den nye gade.

 • Havneområdet

  I havneområdet har vi fået godkendt en ændret rute fra Strandgade til Dyreskuevej. Ruten er ændret for at øge sikkerheden for cyklisterne. Samtidig får ruten en god tilslutning til den eksisterende sti ved ØsterBO mod Treschowsgade. Det giver en attraktiv beliggenhed for eksisterende og nye boliger i havneområdet.

 • Kirkegade

  Det er ikke endelig besluttet og vedtaget, hvordan vi udformer Supercykelstien i Kirkegade. Vi har samlet alle input fra brugere af strækningen, og der er lavet trafikforsøg i gaden, hvor vi har reguleret trafikken. Alle undersøgelser og interviews indgår i den videre planlægning.

 • Den øvrige del af Supercykelstien

  Projektgruppen arbejder fortsat på at få den øvrige rute på plads. Vi forventer, at arbejdet er afsluttet i starten af 2017.

Følg løbelyset, så er der altid grønt lys for dig

På Grejsdalsvej i Vejle forkæler vi cyklisterne, så det bliver sjovt og effektivt at cykle. Vi har indbygget grønne lamper i cykelstien, som lyser i takt med at der bliver talt ned til grønt lys. Tilpas din hastighed med løbelyset, så er der altid grønt lys for dig

Sidst opdateret: 14. august 2017