#vejlecykler

Hvordan får endnu flere lyst til at snuppe cyklen i stedet for bilen til deres daglige mål i Vejle? Det vil vi gerne have jer borgere til at hjælpe os med at finde svar på. Og I er allerede godt i gang. I efteråret 2016 gav 250 elever fra ungdomsuddannelserne deres bud - og ét af vinderprojekterne havner nu i lygtepælene.

99 Problems plakat

Rap-sang blev til rap cykelkampagne

Fire gymnasieelever fra Rosborg Gymnasium & HF i Vejle kan nu se resultatet af deres arbejde med at udvikle en kampagne, der skal få flere vejlensere i sadlen. 100 af byens lygtepæle er blevet forsynet med plakater, der udspringer af elevernes idé.

De fire elever deltog i efteråret 2016 sammen med omkring 250 øvrige elever fra de fire gymnasiale uddannelser i vores adfærdsprojekt ”Vejle Cykler”. Her skulle eleverne komme med deres bedste bud på, hvordan man kan få et større antal unge og voksne til at cykle i skole og på arbejde.

Ikke bare endnu en aflevering

Én af kategorierne var ”kampagne”, og her høstede de fire elevers idé en førsteplads ved den afsluttende idéfestival. Det betyder, at de fire kan se deres tanker blive til virkelighed, når de kigger rundt i bybilledet.

- Det er ret stort, og det er det her, der motiverede os til at give den hele armen, da vi arbejdede med projektet. Det skulle ende som noget ”rigtigt” og var ikke bare endnu en aflevering og så videre i livet, siger en af vinderne, Cecilie Stjernholm Nielsen, der netop er blevet student fra Rosborg Gymnasium.

Cyklen er ikke et problem

Eleverne arbejdede i to måneder med deres idéer, og vindergruppen, der kalder sig ”Udbruddet”, opfandt kampagnen ”99 Problems but my Bike ain’t one”. Titlen bygger på en kendt rapsang af Jay Z, og det er altså plakater med den titel og humoristiske tegninger, der nu skal pryde lygtepælene.

- Vi håber, at folk forstår den lidt unge idé med at tage en rapsang – og måske kan høre den for sig.  Altså det med at have 99 problemer, men cyklen er ikke ét af dem. Vi håber, at når man for eksempel står og tanker benzin samme sted mange gange og ser plakaten, tænker, ”det da må være billigere at tage cyklen”, siger Cecilie Stjernholm Nielsen.

 

Vinderholdet
Vinderholdet bestod af Cecilie Stjernholm Nielsen, Jacob Grøntved Isaksen, Sarina Naguleswaran og Cecilie Søgaard Petersen, der i 2016/2017 alle gik på Rosborg Gymnasiums valgfag Design.

Rosborg-elever med plakater
Cecilie Stjernholm Nielsen og Jacob Grøntved Isaksen var med, da de første af deres plakater blev hængt op ved Rosborg Gymnasium & HF

Se et udpluk af plakaterne her:

Benzin & bøde
Bilen ryger & kø
Bilsyn & vejarbejde

Flere unge vindere
"Udbruddet" var ikke de eneste, der løb af sted med præmier ved den afsluttende idéfestival i Spinderihallerne. Flere grupper blev præmierede for deres gode idéer - og flere af disse er måske på vej ud i gaderummet.

Se video fra festivalen her:  

Vis os gerne sjove, flotte eller skøre billeder fra din cykelrute - #vejlecykler

Sidst opdateret: 12. oktober 2017