#vejlecykler

Supercykelstien giver bedre forhold for cyklister i Vejle. Men hvad skal der ellers til, for at endnu flere får lyst til at snuppe cyklen i stedet for bilen til deres daglige mål i Vejle? Og I er allerede godt i gang. I efteråret 2016 gav 250 elever fra ungdomsuddannelserne deres bud.

99 Problems plakat

Rap-sang blev til rap cykelkampagne

Fire gymnasieelever fra Rosborg Gymnasium & HF i Vejle kunne i efteråret se resultatet af deres arbejde med at udvikle en kampagne, der skal få flere vejlensere i sadlen. 100 af byens lygtepæle blev forsynet med plakater, der udspringer af elevernes idé.

De fire elever deltog i efteråret 2016 sammen med omkring 250 øvrige elever fra de fire gymnasiale uddannelser i vores adfærdsprojekt ”Vejle Cykler”.

Én af kategorierne var ”kampagne”, og her høstede de fire elevers idé en førsteplads ved den afsluttende idéfestival.

- Det er ret stort, og det er det her, der motiverede os til at give den hele armen, da vi arbejdede med projektet. Det skulle ende som noget ”rigtigt” og var ikke bare endnu en aflevering og så videre i livet, siger en af vinderne, Cecilie Stjernholm Nielsen, tidligere elev fra Rosborg Gymnasium.

Cyklen er ikke et problem

Eleverne arbejdede i to måneder med deres idéer, og vindergruppen, der kalder sig ”Udbruddet”, opfandt kampagnen ”99 Problems but my Bike ain’t one”. Titlen bygger på en kendt rapsang af Jay Z, og det var altså plakater med den titel og humoristiske tegninger, der prydede lygtepælene - og som vender tilbage i løbet af 2018.

De første plakater hænges op
Cecilie Stjernholm Nielsen og Jacob Grøntved Isaksen var med, da de første af deres plakater blev hængt op på Rosborg Gymnasium og HF. Holdet bestod også af Sarina Naguleswaran og Cecilie Søgaard Petersen.

Flere unge vindere

"Udbruddet" var ikke de eneste, der løb af sted med præmier ved den afsluttende idéfestival i Spinderihallerne. Flere grupper blev præmieret for deres gode idéer - og flere af disse er måske på vej ud i gaderummet.

Vis os gerne sjove, flotte eller skøre billeder fra din cykelrute - #vejlecykler

Sidst opdateret: 21. februar 2018